DP ile hedeflenen bütünleşme olmayınca Özal’ın 83 ruhu canlandı, genç Anavatan Partisi siyaset yoluna çıktı

Tüzük aynı… Program da aynı… Hatta, petek şeklindeki Türkiye haritası üzerinde bal yapan arı logosu da aynı.
2 yıl kadar önce Demokrat Parti ile birleşerek kendini fesheden Anavatan Partisi, genç bir kadroyla yeniden kuruldu ve siyasi yaşama geri döndü.
Birleşme sırasında Anavatan’ın genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan İbrahim Çelebi liderliğinde 7 Eylül 2011 tarihinde kurularak siyasete geri dönen yeni Anavatan Partisi şimdilerde tüm ilgisini eski Anavatan kadrolarıyla yeniden teşkilatlanmaya verdi.
Aslında…
Anavatan iki yıl önce DP ile birleşip kendini feshettikten sonra yeni çatı altında Anavatanlılar’ın kendilerine yer olmadığını anladıkları günlerde Emanullah Gündüz liderliğinde Büyük Anavatan Partisi kurulmuş, eski Anavatan kadrolarından bir grup da burada yer almıştı.
Anavatan geri dönerken, Gündüz kurduğu partiyi kapatmaya ikna edildi. O da, Büyük Anavatan’ı kapatıp, İslam Birliği Partisi’ni kurdu.
İşte…
Tüm bu süreçte etkili olan ve Anavatan Partisi’ne dönüş yolunu açan isim olarak Mehmet Açıkgöz öne çıktı.
Ankara’da Yenimahalle İlçe Gençlik Kolları’ndan başladığı siyasi yaşamının her dakikasında Anavatan Partisi olan Açıkgöz, şu sıralar kendini yeniden kurulan partinin teşkilatlanmasına verdi.
Nitekim…
Dün Bursa’da Orhan Efe başkanlığında bir grup eski partiliyle bir araya geldi. Ankara’ya dönüşü sırasında da bir kahve içimi uğradı.
Anavatan Partisi’nde Kurucular Kurulu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olan Mehmet Açıkgöz, şu anda 47 ilde teşkilatlandıklarını söyledi.
AK Parti ve DP başta olmak üzere bazı belediye başkanlarının Anavatan’a geçiş hazırlığında olduklarını ileri sürdü.
Teşkilatlanma için hedef tarih de verdi:
“17 Nisan Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü. Genel Başkanımız İbrahim Çelebi o gün, 81 ilde teşkilatlandığımızı ve aramıza katılan belediye başkanlarını Özal’ın kabri başında açıklayacak.”
Eskisinin aynısı olarak geri dönen partiyi Mesut Yılmaz, Erkan Mumcu ve Salih Uzun gibi eski liderlerinin desteklediğini, DP içindeki Anavanlılar’ın dönüşlerini öncelikle hedeflediklerini söyledi.
Bu arada…
Sohbet sırasında Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile de konuştuk. Teşkilatı kurmak için yakında Bursa’ya geleceğini açıkladı.