Türkiye’de yeni bir kent modeli doğarken bu soru tartışılıyor: Bursa, İstanbul’un yerleşkesi olur mu?

Hızlı feribotla İstanbul-Bursa çok yakınlaştı. Şimdi gündemde otoyol var. İzmit Körfezi’nin üzerinden köprüyle geçildiğinde İstanbul karadan daha da yakın olacak.
Hele…
Hızlı tren geldiğinde bölgesel kent olarak çevre kentlerin tümünü içine alan yeni bir kent modeli doğacak.
İşte…
O yakın geleceğe yönelik ilk uyarı, Devlet Bakanı olduğu dönemde Yalova Yolu’nun yapılmasını sağlayan Cavit Çağlar’dan geldi. 12 Haziran günü bu sütunlardan aktardığımız uyarısında Çağlar, otoyol bittiğinde Bursa’nın yeni cazibe merkezi olacağını söylüyor ve buna göre hazırlık yapılmasını istiyordu.
Sonra…
Kanalİstanbul ve Marmara Denizi çevresine hızlı tren projeleriyle dikkati çeken Mimar Serdar İnan’dan önemli bir tespit geldi.
O da…
Otoyol bitip Marmara’nın çevresi hızlı trenle örüldüğünde İstanbul’da yapılaşma yoğunluğunun azalacağı, konut stoğunun Bursa’ya kayacağı öngörüsünü dile getirdi.
Son olarak…
CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın değerlendirmesini dinledik:
“İzmir Yolu’nda, Karacabey’e kadar olan bölge İstanbul’un yeni sanayi bölgeleri olarak düşünülüyor. Otoyol güzergâhı da buna göre değişiyor.”
Ortaya çıkan durum şu:
Ulaşımın kentleri yakınlaştırmasıyla, yakın gelecekte Bursa’nın İstanbul’un yerleşkesi olacağına yönelik tespit ve uyarılar, yeni bir bölgesel kent yapısı nedeniyle konum tartışması başlayacağını gösteriyor.
Bursa buna hazır olmalı, tercihlerini en doğru şekilde şimdiden yapmalı.