Boykoop tedirgin: İDO’nun Güzelyalı’yı terminal haline getirecek yeni projesi Bursa Terminali’ni bitirir

Gelişmeyi bu sayfalarda paylaştık… Özelleştirilen İDO’nun yeni sahipleri, yolcu sayısını arttırmak için hazırladıkları projede Bursa’yı özel bir kavşak haline getirmeyi planlıyorlar.
Bu proje…
İstanbul Kabataş ile Mudanya Güzelyalı arasında sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar her saat başı deniz otobüsü seferi yapılmasını öngörüyor.
Buna kimsenin itirazı yok.
Ancak…
İDO bu projeyi iki aşamalı olarak planlıyor. Birinci aşamada, Kabataş’tan Güzelyalı’ya yolcuyu getirecek, ikinci aşamada ise aynı yolcuyu Güzelyalı Hızlı Feribot İskelesi’nden çift katlı otobüslerle Ege illerine taşıyacak.
Bunu da…
Kamil Koç’un Ankara hattında hızlı tren bağlantısı için uyguladığı yöntem gibi, tek biletle yapacak.
Projenin ilk aşaması Bursa-İstanbul deniz yolu ulaşımını kolaylaştıracağı için ne kadar güzel ise, ikinci aşaması Güzelyalı’yı dev bir otobüs terminaline çevireceği için o kadar tehlikeli gözüküyor.
Çünkü…
Girişi ve çıkışı zaten dar olan Burgaz’ı sıkıntıya sokacak, Mudanya Yolu’nun da özellikle Geçit-Burgaz kavşakları arasına aşırı yoğunluk getirecek.
İşte…
Bu proje Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni yap-işlet-devret yöntemiyle yapan, şu anda da Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olarak işleten Boykoop’u tedirgin etti.
Boykoop Yönetim Kurulu’ndan Mehmet Alp, Osman Kozba, Resul Çelik ziyaretimize geldiklerinde öncelikle önemli bir uyarı yaptılar:
“İDO’nun projesi, sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi Burgaz’ı terminal haline getirecek. Otobüslerin girip çıkmasının yol açacağı sorunlar bir yana, Bursa’da ikinci terminal yasal değil.”
Şunu özellikle vurguladılar:
“İDO’nun bu projesi gerçekleşirse terminali bitirir, bizi boğup yok eder.”
Şunu eklediler:
“En büyük zararı da Büyükşehir Belediyesi görür. Çünkü hem terminalden kira alıyor, hem terminal otobüslerini işleterek para kazanıyor.”
Bu noktada…
Bir kaygılarını daha dile getirdiler:
“İDO’nun Bursa’ya da servis minibüsleri koymayı planladığını duyuyoruz. Kendi hattını cazip hale getirirse terminal işlevsiz kalır.”
Önerileri şu:
“Eğer servis koymak istiyorsa, yolcuyu terminale getirsin, biz buradan başka illere taşıyalım ya da kente buradan ulaşsın.”
Sonra da İDO’ya seslendiler:
“İDO kendi işini yani yalnızca deniz ulaşımını düşünsün, kara yolunu bize bıraksın.”