AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, kongreler başlarken “icraat hesabını” verdi

Toplantının, Hakkari Çukurca’daki hain saldırının sabahına rastlaması talihsizlik oldu. Ama AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın en önemsediğimiz özelliği, tartışmaya açık olması, her şeyin tartışılabileceğine inanması ve hesap vermekten çekinmemesi.
Dün sabah da…
Bursa’da bir anlamda, delege seçimlerinin tamamlandığı ve ilçe kongrelerinin başlayacağı bir süreçte “icraatın hesabı” şeklinde planlanan bir sunum yaptı.
Sözlerine…
Terör saldırısıyla ilgili yorumlarıyla başladı. “Türkiye’nin sivil anayasa yapacağı bir anda” yapıldığına dikkat çektiği terör saldırısının arkasında “Türkiye’nin demokratikleşmesini ve güçlenmesini istemeyen dış güçler” olduğuna inanıyor.
Bununla birlikte…
“Güvenlik sorunu yaşandığında demokrasiden taviz verilmemesini” savunuyor.
Yeni anayasanın da “herkesin benimseyebileceği bir metin” olarak hazırlanmasını ve “dışlayıcı değil kapsayıcı, ötekileştirici değil kucaklayıcı” olmasını istiyor.
Yalçın’ın dün sabahki sunumunda “Bursa’ya icraatların hesabı” olarak algılanacak bölümde ise bazı çarpıcı bilgiler var.
Örneğin…
11 milyar TL’lik maliyetiyle Avrupa’nın en büyük ulaştırma yatırımı olacak otoyol için süren güzergâh tartışmalarını “hassasiyetle izlediklerini, talepleri dikkate aldıklarını” söyledi.
Yine…
Bu hafta sonu güzergâhın havadan fotoğraflarının çekileceğini ve son şeklini alacağını açıkladı.
Toplantıda…
DSİ’den Milli Eğitim’e, Sağlık’tan Gençlik Spor’a kadar yatırımlara tek tek değinen ve son durumlarıyla ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın gündeminde Bulgaristan’daki seçimler de vardı.
Söylemlerinde ırkçılık içeren mesajlara yer veren partiler olduğunu anımsattıktan sonra, Bursa’da geçmiş yıllarda 26 seçim sandığı kurulmasına karşın bu kez yalnızca 3 sandık kurulmasına dikkat çekti ve “oy kullanacakların mutlaka sandık başına gitmelerini” istedi.
Ayrıca…
Dağ ilçeleriyle ilgili eylem planı hazırlamak üzere harekete geçtiklerini, Bursa milletvekilleri Bedrettin Yıldırım ve Önder Matlı’nın hem tarımsal gelişme, hem hayvancılığın gelişmesi için yapılabilecekleri incelediğini açıkladı.
Süt üreticisine destek için de tüm Türkiye’deki okullarda süt dağıtımının söz konusu olduğunu söyledi.

2 bakanla toplantı

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’nın yanı sıra milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sonra da Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya gelecekler.
Yıldırım’la otoyol ve hızlı tren güzergâhları, Akdağ’la sağlık kampusu konuşulacak.
Yalçın, 26 Ekim’deki AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde Ankara’da milletvekilleriyle buluşacak.

Hızlı trende sonuca doğru

Hızlı tren ihalesi 1 Ağustos’ta yapıldı ama sonucu henüz belli değil. Yalçın, aşırı düşük teklif veren firmaların incelenmesi nedeniyle sürecin uzadığını, ancak bu incelemenin 2 hafta içinde bitip yönetime sunulacağını açıkladı.
İtiraz gelmezse hemen temel atılacak. İtiraz olursa 45 gün daha geçecek.

DSİ’nin 11.11.2011 planı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz hafta gerçekleşen Bursa ziyaretinde bir de özel tarihli açılış programı hazırlığı yapıldı.
Buna göre, DSİ’nin tamamladığı 4 barajın açılışları 11.11.2011 tarihinde bizzat Eroğlu tarafından yapılacak. Bu arada 2 sulama projesi de ihaleye çıkıyor.