Mustafakemalpaşa otoyola hazır, büyük sanayiyi bekliyor

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu yalnızca bir ulaşım projesi değil. Hiç kuşku yok ki, güzergahında yer alan yerleşim alanlarının da kaderlerini etkileyip gelişimlerine katkı koyacak.
Bu noktada…
Otoyolla birlikte cazibesi artacak yerlerden biri olarak karşımıza Mustafakemalpaşa çıkıyor.
Yıllar önce Organize Sanayi Bölgesi kurarak büyüme ve gelişme yolunda ilk adımları atan Mustafakemalpaşa geçen süreçte ne yazık ki Bursa’nın büyük ve güçlü ilçelerinden biri olmasına karşın istediği hedeflere ulaşamadı.
Şimdi…
Otoyolla birlikte ikinci büyük hamleyi yapmaya hazırlanıyor.
Daha doğrusu…
Otoyolun devreye girmesinden sonra Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin cazibesinin artacağı düşüncesinden hareketle, bölgeyi daha verimli hale getirebilecek adımlar atılıyor.
İlk adım…
Mustafakemalpaşa OSB yönetimi geçen yıl müteşebbis heyetten bölgede faaliyet gösteren sanayicilere devredilerek atıldı.
İbrahim Akdemir, Levent Kalın, Mehmet İyigüllü, Recep Eralp, Okan Aras’tan oluşan OSB yönetimi altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra ikinci önemli adımı attı.
Bu adım da…
OSB içinde yer alan fabrikalar yapılanmalarını hızla tamamlarken, yeni talepler doğrultusunda 2 milyon 100 bin metrekarelik ikinci rezerv alanın açılmasına karar verdi.
Ancak…
Otoyola 200 metre uzaklıktaki bu alanla ilgili önemli bir kriter var. Onu da Mustafakemalpaşa OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akdemir şöyle açıklıyor:
“2 milyon 100 bin metrekarelik ikinci rezerv alanında büyük sanayi yatırımları desteklenecek. Bunun için de 1, en fazla da 2-3 firmayla çalışılmak istiyoruz.”
Bununla birlikte…
Akdemir’in bir çağrısı daha var:
“Mustafakemalpaşa OSB gelişen bir bölge. Uzun vadeli yatırımcıya değil, hemen tesis kuracak yatırımcıya ihtiyaç var. Biz de yatırım yapan sanayicimize haftanın 7 günü, 24 saat hizmete hazırız.”