Bursa’nın yeni hedefi “sağlık turizmi” için dernek kuruldu

Bursa kent hedefleri anlamında yeni bir döneme hazırlanıyor. Bu yeni dönemin stratejik hedefleri arasında termal turizmi öne çıkıyor. Vali Şahabettin Harput’un özel ilgisiyle başlayan termal sondajlar, yeni bir termal kent kurulması yolunda hızla ilerliyor.
Bununla birlikte…
Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin devreye girmesiyle birlikte kongre turizmi için de mükemmel bir potansiyel ortaya çıktı.
Nitekim…
Bu potansiyele yönelik Bursa’da çok sayıda yeni beş yıldızlı otel inşaatı başladı, kimileri de halen planlama aşamasında.
Yeni turizm anlayışı çerçevesinde son süreçte ortaya çıkan bir yeni hedef daha var: Sağlık turizmi.
Bu yönde…
Bir yandan siyasi otoritenin desteğiyle Sağlık Müdürlüğü, diğer yandan özel sağlık kuruluşları hem kendilerini gözden geçiriyor, hem yeni yatırımlar planlıyorlar.
Hatta…
Bu yatırımların bazıları devreye girmeye başladı bile.
İşte…
Bu sürece yönelik ilk adım sivil toplu yapılanması anlamında atıldı ve kısa adı Busat olan Bursa Sağlık Turizmi Derneği kuruldu.
Şu anda…
Dr. Mustafa Esgin’in kurucu başkanlığını yaptığı Busat’ın kurucuları şu isimlerden oluşuyor:
Dr. Ceyhun İrgil, Dr. Sedat Demir, Dr. Levent Hekimoğlu, Metin Yurdakoş, Sibel Pasin, M. Nadir Şener, Zübeyde Sunay Özkul, Sibel Bağcı Uzun, Arzu Karataş, Can Başaran, Çiğdem Atalmış, İlay Oktay, Ayşe Alagöz.