Seçim sonrası ilk eleştiri Hamit Homriş’ten geldi: MHP’deki başarısızlığın bedeli olur

12 Haziran seçimine gidilen süreçte en umutlu parti olarak MHP dikkati çekiyordu. Gittikleri her yerde halktan büyük teveccüh gördüklerini söyleyen MHP sözcüleri, Bursa’da da 2007 seçiminde 3 olan milletvekili sayısını ikiye katlama umudunu dillendiriyorlardı.
Fakat…
Seçim sonuçlandığında MHP’nin Bursa’da iki milletvekili çıkardığı görüldü. Bu da seçimin en büyük sürprizi oldu.
Aslında…
MHP için sorun yalnızca Bursa değil.
Genelde de…
Üstelik MHP liderinin Diyarbakır’da miting yapmasına ve konuşmalarında en doğru olarak yorumlanan mesajları vermesine karşın MHP genel anlamda seçimden umduğunu bulamadı.
Sonrasında…
Yapılan il başkanları toplantısı sırasında Bahçeli, teşkilatların seçim yenilgisi üzerine eleştiri içeren görüşlerini rapor haline getirmelerini istedi.
İşte…
Bu raporlar beklenirken, seçim sonucuna yönelik ilk eleştiri, 2007-2011 döneminde MHP Bursa Milletvekili olarak da görev yapan, ancak 12 Haziran’da listelerde yer bulamayan MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Homriş’ten geldi.
Bir anlamda…
Ülkücü görüşün kurucusu ve unutulmaz lideri Alparslan Türkeş’in damadı olduğu için Ülkücü camiada ayrı bir yeri bulunan ve saygı gören Homriş seçim sonuçlarına eleştiriyi Bursa bazında yaptığı değerlendirmeyle başlattı.
Daha doğrusu…
Aday gösterilmediği seçim sürecindeki suskunluğunu, seçim sonuçlarını nasıl bulduğunu sormamız üzerine bozdu ve eleştirirken de öncelikle ortaya ölçü koydu:
“Bursa’nın 16 milletvekili çıkardığı dönemde AK Parti’nin 10, CHP ve MHP’nin 3’er milletvekili vardı. Milletvekili sayısının 18’e çıktığı 12 Haziran seçiminde AK Parti 1 artışla 11 milletvekili cçıkardı.”
Şunu vurguladı:
“Listesi çok kötü bulunan CHP ise milletvekili sayısını 3’ten 5’e çıkardı.”
Şuna işaret etti:
“Aday listeleri açıklandığında, Bursa için en iyi listenin MHP’de olduğu söyleniyordu. Fakat en iyi bulunan listeye ve Bursa’nın toplam milletvekilinin 16’dan 18’e çıkmasına karşın MHP’nin milletvekili sayısı 1 eksildi ve 2’ye indi.”
Sonuca bakışı şu:
“Bana göre bu sonuç MHP açısından çok üzücü.”
Şunu sorguladı:
“MHP teşkilatlarındaki arkadaşlarımız, adaylarımız canhıraş çalıştılar. Şunu da yapmadık diyebilecekleri bir şey yok. Ana netice de işte bu.”
Şunun altını çizdi:
“Demek ki bazen çalışmak da yetmiyor.”
Sonra da…
Yeni bir süreci başlatabilecek önemde özel bir yorum yaptı:
“Bursa bazında baktığımızda, MHP’nin seçimde başarısız olduğunu görüyoruz. Bu başarısızlığın arkasında bir sebep mutlaka var. İşte onu bulmak lazım.”
Ardından da…
Yeni bir süreci işaret etti:
“Bursa’daki bu sonuçların, sorumluluğu olan yerlerdekiler için bir bedeli olacaktır.”