Kongreye 5 gün kala Gürhan Akdoğan kararını verdi ama CHP karışık

CHP’nin il kongresine artık 5 gün gibi kısa bir süre kaldı. Bu son süreçler, özellikle çok adaylı kongrelerde temponun artmasına yol açar. Ama CHP’de son 5 güne girilirken tam bir kargaşa yaşanıyor.
Çünkü…
Yapılan adaylık açıklamalarından sonra oluşan cephe tabloları kendi içlerinde henüz tam bir birliktelik sağlayamadı.
Örneğin…
İlçe başkanları, İl Başkanı Erhan Sevimli ile Nilüfer’in eski ilçe başkanı Metin Çelik’in birleşmelerini ve Çelik’in Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Sevimli’nin yönetiminde yer almasını istediler.
Bunun üzerine Sevimli ve Çelik buluştular ama anlaşamadılar.
Ardından…
Bu kez İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç’ın girişimiyle taraflar yeniden bir araya geldi ve anlaşma sağlandı.
İşte…
Bu sütunlardan dün aktardığımız anlaşmayla ilgili olarak CHP kulislerinde iki farklı gelişme konuşuluyor.
Birincisi…
Sevimli-Çelik anlaşmasının 5 ilçe başkanının çabasından çok, Genel Merkez isteğiyle sağlandığına inanılıyor. Hatta, CHP Genel Sekreteri Bilhun Tamaylıgil’in bu anlaşmada çok etkili olduğu yolunda kuvvetli izlenim edinenler var.
İkincisi…
Sevimli’nin devamı yolunda görüş ortaya koyan ve bunun için de çalışan ve “Kemal Ekinci ile birlikte siyaset yapanlar” olarak bilinen bu grubun, Metin Çelik’in listede etkili olmasına itiraz ettiği konuşuluyor. Bunu konuşmak için de hafta sonunda küçük çaplı bir toplantı yapıldığından söz ediliyor.
Buna karşılık…
İlçe başkanları toplantısında Metin Çelik adını öneren ilçe başkanlarının ise, gelişmelerde kendilerinin devre dışı bırakılmasına tepki göstererek kendi yollarını çizme kararı aldıkları yolunda bilgiler geliyor.
Söylendiğine göre…
Çelik’in adını gündeme getirip savunan ilçe başkanları, şemsiye etkisi yapacak bir ağabey etrafında toplanmak için nabız yokluyorlar.
İşte…
Cephelerin henüz tam oluşamadığı, oluşur gibi olduğu anlarda da cephe bileşenlerinin çatladığı için tam bir belirsizlik sergilenin CHP kulislerinde dün sabahtan itibaren yeni bir bekleyiş başladı.
Kulağımıza gelenlere göre…
Seçim öncesi CHP Bursa İl Başkanlığı görevinden alınan Gürhan Akdoğan hafta sonu arkadaşlarıyla yaptığı son değerlendirmede, aday olmaya karar verdi.
Adaylığını da…
Osmangazi delegeleriyle ilgili itiraz sonuçlanmadan deklare etmek istediğini çevresine söylediği konuşulan Akdoğan yarın ya da perşembe günü il başkan adaylığını açıklayacak.