BTSO, meclis üyeliği düşen Hüseyin Özdilek ve Fahri Esgin için bilgilendirme yaptı

Ünü Bursa sınırlarını aşıp dünyada tanınan bir sanayici olan Hüseyin Özdilek ile turizmci Fahri Esgin’in devamsızlık gerekçesiyle BTSO Meclis üyeliğinden düşürülmesi özellikle BTSO çevrelerinde derin yankı buldu.
Meclis üyeliği düşürülenlerden Hüseyin Özdilek bu uygulamayı İdare Mahkemesi’ne götürüp itiraz etmeye hazırlanırken dün BTSO Genel Sekreteri Nihat Balkan aradı ve yaptıkları uygulamayla ilgili bilgi verdi.
Söylediği şu
“Odalar, 5174 Sayılı Kanun gereğince kamu kurumu niteliğinde meslek örgütleri olarak görev yapıyorlar. Tüm işlem ve yazışmalar bu kanuna göre yürütülüyor. Bunlara meclis ve organları da dahil.”
Üyelikten düşürmeyle ilgili şu bilgiyi verdi:
“Meclis üyeliğinden çekilmiş sayılan iki değerli işadamımız için de durum farklı değil. Meslek Komite Üyesi, Oda Meclisi Üyesi olarak seçilen tüm üyelerin Muamelat Yönetmeliği’nde belirtilen toplantılara katılmaları gerekiyor. Toplantılara katılım sağlanamadığında hem çalışmalar eksik kalıyor, hem de kanunun gerektirdiği hükümler yerine gelmiyor.”
Şunu vurguladı:
“Hem Sayın Hüseyin Özdilek’e, hem Sayın Fahri Esgin’e yasal zorunluluğumuz olmamasına karşın toplantı durumları hakkında yazıları defalarca gönderdik.”
Ardından…
Balkan sözünü ettiği yazışmaları içeren bir dosya gönderdi. Dosyaya baktığımızda Hüseyin Özdilek’e 22 Nisan, 21 Mayıs ve 23 Haziran’da 3 yazı gönderildiğini, bu yazıların imza karşılığı alındığını gördük.
Ayrıca…
Özdilek’in önceki gün bizimle konuşurken anımsayamadığı 4 Ağustos tarihli üyelikten düşürme yazısının da 9 Ağustos günü saat 16.20’de teslim alındığına dair imza dosyada yer alıyor.

Fahri Esgin: Kanun gereği-

Devamsızlık gerekçesiyle BTSO Meclis Üyeliği düşen Mudanya’daki Montania Otel ile Botanik Park’taki Bey Konağı tesisi işletmecisi ve Bursa Skal Klübü Başkanı Fahri Esgin’den de açıklama geldi.
İşte Esgin’in açıklaması:
BTSO Meclis üyeliğinden ayrılmam kesinlikle bir komplo değildir, kanun gereğidir.
Nisan 2011 tarihinde rahatsızlandım, hastalığım her an devam etmektedir. Bilginiz olduğu üzere Bursa Skal Kulüp toplantılarına da iştirak edememekteyim. İnşallah sağlığıma kavuştuğumda tekrar aranızda olmayı ümit etmekteyim.
BTSO Meclis üyeliğine Nedim Aktar getirilmiştir. Görevini layıkıyla yapacağına eminim.