Profesyoneller yolu gösterdi… Turizmin kilidi Bursa Kongre Bürosu’nda

Yıllarca günübirlik turlarda bir otobüslük yaşlı turistleri ağırladık. Oysa, dünyadaki turizm anlayışı değişiyor, Bursa’nın turizmden beklentileri büyüyor.
Özellikle turist sayısını ve turistin ekonomiye katkısını arttırmak zorunda olduğumuzu artık anladık.
Bursa deniz-güneş turizmine uygun değil. Kış sporlarını geliştiremedik. Öyle olunca geriye termal turizmi ile kongre turizmi seçenekleri kalıyor.
Özellikle…
Kongre turistlerinin alışverişten eğlence ve yemeğe kadar en çok harcama yapan turistler olduğunu unutmamak gerekiyor.
Elimizde artık Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi var. Ne yapıp edip burasını en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. 5 yıldızlı otel inşaatları bittiğinde ciddi bir yatak kapasitesi de olacak.
Fakat…
Bunlar Bursa’yı kongre merkezi yapmaya yetmiyor. Tesisleri doldurup işletebilmenin yolu uluslararası kongreleri Bursa’ya getirebilmekten geçiyor.
Çok iyi niyetli, çalışkan, işini de iyi yapan kadrolarımız var. Ama kongre getirme sorumluluğu yalnızca onların değil, hep birlikte çözebileceğimiz bir konu.
Üstelik…
Büyük kongre anlaşmalarının beş yıl öncesinden yapıldığı da unutulmamalı.
İşte…
Bu noktada en doğru yolu, yıllardır bir Bursa firması olarak yurt içi ve dışında büyük organizasyonlara imza atan Plaza Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can ile Başkan Yardımcısı Ersoy Tabaklar gösterdiler:
“Kongre organizasyonlarını getirebilmek için lobi çalışmaları çok önemli. Bunu yapabilmek için de herkesin içinde olup katkı koyacağı Bursa Kongre Bürosu faaliyete geçirilmeli.”
Büro…
Büyük kongreler yapanlara teklifler verecek, organizasyonlarını almak için belki de birkaç yıl süren lobi çalışmaları yürütecek, sonra da kongreyi en iyi şekilde düzenleyecek.
Önümüzde İstanbul örneği var. Elimizde ise daha geçen hafta İstanbul’da Avrupa’nın en büyük tıp kongresi olan ve on bin kişinin katıldığı Avrupa Allerji Kongresi’ni büyük bir başarıyla organize edip övgü alan Plaza Tur gibi işini bilen Bursa firmaları var.
Öyleyse…
Helvayı iyi yapmalıyız. Zaten başka seçenek yok.