Bursa lokantacılığının efsane ismi “lezzet ustası” Abidin Özen’i kaybettik

Çancılar’la Tuzpazarının birleştiği köşeden Cumhuriyet Caddesi’ne inişte sol taraftaki lokanta Bursa’nın yemek kültürüne önem verenleri tarafından iyi bilinir.
1956 yılında göçmen bir ailenin çocuğu olarak yerleştiği Bursa’da, 1975 yılından beri bu lokantada lezzet dağıtan ve gönüllerde Abidin Usta olarak taht kuran Abidin Özen’i bu akşam kaybettik.
30 yılı aşkın süredir Lokantacılar Odası’nda yönetici ve başkan olarak sektörüne hizmet veren, ayrıca Örnek Yemek Sanayii ile kentin çalışma yaşamına yemek servisi yapan Abidin Özen bir süredir rahatsızlık nedeniyle tedavi görüyordu.
Bugüne kadar kimseyle tartıştığı görülmeyen ve herkes tarafından sevilip sayılan Abidin Usta son bir haftadır Ankara’da Gata’da radyoterapi tedavisi görüyor ve iyileşme belirtileri veriyordu ama bu akşam geç saatlerde yaşama veda etti.
69 yaşındayken yaşama veda eden Abidin Özen’in cenazesi pazar günü öğle namazında Ulucami’den kaldırılacak. Özen’i bugün tedavi gördüğü Gata’da son ziyaret eden ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki devir-teslim için Ankara’ya giden yeğeni AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen oldu.
Bursa lokantacılığının efsane isimlerinden Abidin Özen’e rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.