Soğanlı’dan Badırga’ya… Tabakhaneden Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne

Yıllar önce tabakhaneler Tahtakale’nin yan tarafındaydı. Sonra Kültürpark’ın karşısında, Soğanlı Yolu’nun girişinde yer gösterildi. Şehir içinden boydan boya geçen yolun olmadığı yıllarda, halkın Tabakhaneler olarak adlandırdığı bölgenin karşısında, şu anda lunaparkın altında kalan Belediye Mezbahası vardı.
İşte…
O tabakhaneleri tam anlamıyla şehir dışına çıkarmak için siyasetçiler yıllarca uğraş verdiler. İzmir Yolu üzerinde. Badırga Köyü bölgesinde Deri Organize Sanayi Bölgesi için çaba gösterenlerin başında bugün CHP Adayı olan Turhan Tayan geliyordu.
Onun başlattığı çalışmalar geçen dönem sonuç verdi. O dönem Osmangazi Belediye Başkanı olan Recep Altepe’nin kararlı tutumuyla Soğanlı’daki 70 deri fabrikası kapatıldı.
Bu fabrikalardan 34’ü Badırga’da ruhsat aldı. Tamamlanan 20 deri fabrikası şu anda Türkiye’nin en modern ve en temiz deri üretimini yapıyor.
Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekili Aziz Demirkakan ve yönetiminden Murat Çağlar ile Sezgin Kartal ziyaretimize geldiler.
“Biz sözümüzü tuttuk” diyorlar. Modern sanayi bölgesini bitirdikleri için mutlular ama apar topar çıkarıldıkları Soğanlı’daki yerlerin öylece durmasına da üzülüyorlar.