MHP geçersiz kabul edilen oyların peşinde… Cüneyt Karlık 680 sandıkta seçim sonucuna itiraz etti

Yüksek Seçim Kurulu geçici listelerinde Bursa’da AK Parti’nin 11, CHP’nin 5, MHP’nin 2 milletvekili çıkardığı açıklandı. Ama Bursa’daki seçim sonuçları henüz kesinleşmedi.
Çünkü…
MHP’nin üçüncü sıra adayı olan Cüneyt Karlık’ın yaptığı itirazlar var.
Pazar günü seçim sonunda 450 oy farkla bir milletvekilliğini AK Parti’ye kaptıran MHP ilk itirazını yanlış yazılan oylar için yaptı.
Gerçi…
İtirazda MHP oylarının yanlışlıkla MMP’ye yazılmış olabileceği vurgusu yapıldı ama Osmangazi’deki bazı sandıklarda sıra kaydırması sonucu MHP oylarının HAS Parti’ye yazıldığı anlaşıldı.
Öyle olduğu için de aradaki fark 360 oya indi.
Bu durum…
MHP’de umutları arttırdı. Cüneyt Karlık da, dün itiraz süresi dolmadan Osmangazi ve Yıldırım’da geçersiz oyların yüksek gözüktüğü 680 sandık için itiraz etti.
Şimdi…
Osmangazi ve Yıldırım’ın İlçe Seçim Kurulları bu itirazları inceliyorlar. Perşembe günü, yani yarın saat 17.00’ye kadar da bir karar verecekler.
Karlık’la dün konuştuk.
Sesinde coşku ve her zaman alışkın olduğumuz azim vardı. “Sağlığım çok iyi” dedi ve itiraz başvurularını yaptıklarını söyledi. “Sonuçtan umutluyum” diye de ekledi.
Bu arada…
MHP Milletvekili Necati Özensoy’la da gelişmeleri konuştuk. “Bursa’da seçim henüz bitmedi, ben sonucun değişeceğine ve Cüneyt Karlık kardeşimizin de milletvekili olacağına inanıyorum” dedi ve şuna dikkat çekti:
“Gümrüklerde kullanılan oylar eklendiğinde de sonucun değiştireceğine inanıyorum. Zaten yüzde 14 oy alan bir parti 2 milletvekilinde kalmamalı.”