Kurultay isteklerinin gölgesinde kalan soru: CHP Parti Meclisi’nden, kapsamlı genel af çıkar mı?

Seçim sonrası oy oranı-hedef ilişkisi çerçevesinde eleştiri ve polemikler yaşayan CHP’de kurultay isteklerinin gölgesinde yeni bir dönem başlıyor.
Yeni dönemin en belirgin özelliği ise, CHP’nin yeniden yapılanması ile ilgili hedefler.
Bu kapsamda…
Bir yandan seçim süreci gelişmeleri doğrultusunda yerel tasfiye raporları kulislerde konuşulurken, diğer yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun damgasını vurmak isteğiyle yeni CHP’de yeni anlayışla yeni yapılanma düşünceleri konuşuluyor.
Örneğin…
Parti Meclisi’nde daha önceki ihraçlara yönelik genel kapsamlı af beklentisi var.
Gerçi…
Osmangazi İlçe Başkanı Zeynel Kirte geçtiğimiz hafta yaptığımız konuşmada, geçen dönem ihraç edilenlerden Hüsnü Taş’ın affedilmesi için gerekli yazıyı gönderdiğini, eski ilçe başkanlarından Recep Tek ve yönetiminin affı için de temasının sürdüğünü söylemişti.
Fakat…
Genel Merkez’den yansıyan genel af haberleri içinde tüm gözler, Gürhan Akdoğan’la yarışıp kaybettiği il kongresi sonrası ihraç edilen Ahmet Memişoğulları ve aynı dönemin Osmangazi İlçe Başkanı olan Sabit Şerbetçioğlu’nun üzerinde.
Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olduğu kurultay sonrasında da Parti Meclisi’nde affedilmeleri söz konusu olan Memişoğulları ve Şerbetçioğlu için atılacak adım, CHP yönetiminin önümüzdeki sürece bakışını da gösterecek.