Hep kendi siyasetçimizi yetiştirdik, ilk kez bir aday kendi gücüyle geldi… Bursa siyasetinin Bülent Arınç fırsatı

Geriye dönüp baktığımızda şunu görüyoruz: Bursa’dan her dönem güçlü siyasetçiler çıktı.
Dahası…
Bursa bu güçlü siyasetçilerini hep kendi yetiştirdi.
Örneğin…
1960 öncesi dönemine bakanlardan bile daha güçlü DP İl Başkanı olarak damga vuran Hayri Terzioğlu unutulmadı. 60 sonrası AP il başkanlığı yapan Karniş lakaplı Hüseyin Karamehmetoğlu, Recep Kırım, Turhan Tayan’ın siyasette etkinlikleri hafızalarda.
Aynı şekilde…
80 öncesi döneminde CHP’nin güçlü il başkanları arasında Mehmet Azizoğlu, Yılmaz Akkılıç, Erhan Sevimli’yi saymak gerekiyor.
80 sonrası Anap’ta Ahmet Kurtcebe Alptemoçin bakan, Hüsamettin Örüç de güçlü il başkanı olarak damga vurdu.
80’lerin sonlarında, 90’ların başlarında Cavit Çağlar yerelden sıyrılıp genelde kabul gören bir siyasi çizgiye gelirken, Demirel’in en yakınındaki isim olarak Türkiye siyasetini belirledi.
Bursa’dan çıkan en etkili siyasetçi
oldu.
O dönem Tayan’ın önce DYP İl Başkanlığı, sonra Grup Başkanvekilliği ve bakanlık süreçleri var. Çiller ile birlikte kısa süre de Mehmet Gazioğlu öne çıktı.
90’ların sonundaki DSP döneminde Recep Önal bakan olarak belirleyiciydi.
Sonrasında…
AK Parti
ile birlikte Faruk Çelik dönemi başladı. 2002’den bu yana Bursa’da hem siyaset anlamında, hem hükümet yaptırımları anlamında, hem de kentin sorunlarının çözümü anlamında tek belirleyici Çelik oldu.
Taban siyasetini en ilgi uygulayan isim olmanın yanında bire bir siyaset yöntemiyle Çelik temsil ettiği kentin siyaset merkezi olarak hizmetleri koordine etti.
Bu dönem…
Çelik
başka bir ilden aday ama AK Parti Bursa listesinin başında siyaseten çok güçlü bir isim olan Bülent Arınç var.
Aslında…
Bursa
bugüne kadar kendi siyasetçisini yetiştiren ve güçlendiren kent oldu. Bu kez güçlü bir siyasetçinin desteğini alan kent konumuna geliyor.
Çünkü…
Bülent Arınç
hem siyasi geçmişinin getirdiği deneyimle, hem parti tabanındaki etkisiyle, hem de Başbakan Yardımcısı olarak yaptırım gücüyle Bursa’nın yeni siyasi otoritesi. Bursa’ya katkı koymak için o gücünü taşıyor.
Yani…
Bu kez Bursa Arınç’ın siyasi gücünden yararlanma noktasında.
Nitekim…
“Biz akşam söylediğimizi sabah yaparız… Hızlı tren iki yıl içinde Bursa’ya gelecek diyorsak, gelir. Hiç kimse kafasına takmasın”
derken de bunun rahatlığını yansıttı.
Olay Televizyonu’
nda konuk ettiğimizde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı dinlerken bütün bunlar gözümüzün önünden geldi geçti.
Yanı sıra
Bursa’
dan adaylığı söz konusu olduğunda “Pek gelip gitmez, hükümet işleri nedeniyle sahaya çıkmaya da pek vakti olmaz” diye düşünmüştük.
Yanılmışız…
Gördüğümüz kadarıyla, yıllardır Bursa’da taban siyaseti yapıyormuş gibi istekli ve mutlu bir şekilde siyasi çalışmalarını sürdürüyor.