Evlerde kadınlar Gülten Sürücü’ye YGS’yi soruyor

Bu seçim döneminde Bursa siyaseti için kazanç haline gelen adaylar var. Onlardan biri de MHP listesinin sekizinci sıra adayı Gülten Sürücü.
Gerçi…
MHP’de belli bir siyasi geçmişi var. Örneğin, 2007 yılında Yüksel Yılmaz’ın MHP Nilüfer İlçe Başkanı olduğu dönemde Nilüfer Kadın Kolu’nda siyasete başladı ve 2009’da Arif Demirören’in il yönetim kurulunda görev aldı ama Gülten Sürücü bu seçim kampanyasında herkesin tanıdığı bir isim haline geldi.
Çünkü…
Çok çalışması, her yere koşması bir yana; gittiği her yerde pozitif enerjisi sayesinde kolay iletişim kurabiliyor. Bunu hem MHP’deki aday adaylığı sürecinde, hem de aday olarak seçim çalışmaları sırasında gördük.
Seçim çalışmasında neler yaptığını ise şöyle anlattı:
“Bulunduğum ortamlarda Hilal Kart’ı anlatıyorum. Özellikle kadın seçmenimiz Hilal Kart’a çok ilgi gösteriyor. Ayrıca yolsuzluk, yoksulluk ve esnaf sorunları üzerinde duruyorum.”
Gözlemi şu:
“Yaptığım ev ziyaretleri sırasında kadınlarımıza ‘Yaşamınızda ne değişti?’ diye soruyorum. Görüyorum ki, eşi esnaf olanlar genellikle işyerlerini kapatmışlar.”
Bir gözlemini daha paylaştı:
“Ev ziyaretlerinde kadınlarımız bana YGS’yi soruyorlar. Sınav sistemine güvenini yitiren ve mağdur olan kadınlarımızı önemsiyorum. Çünkü, her evde olmasa bile her ailede YGS ile ilgilenen öğrenci var.”