Çağlar’dan önemli uyarı: Otoyol Bursa’nın cazibesini arttıracak, planlarımızı şimdiden yapıp hazır olmalıyız

İnsan hafızası çabuk unutuyor. Hatta, çabuk alışıldığı için değişimler unutulabiliyor.
Örneğin…
Bursa’İstanbul’a bağlayan karayolunda Gemlik ile Yalova arasındaki ulaşım 1990 yılına kadar tek şeritten sağlanıyordu.
Hele…
Orhangazi’den sonraki bölümde hem tırmanış, hem iniş rampası tek yolda karşılıklı birer şerit olduğundan, kamyon arkasına rastlanıldığında sollama yapılamadığı için yol hiç bitmez hale geliyordu.
Dahası…
Her kış mevsiminde Süpürgelik kapanır, Bursa-İstanbul ulaşımı kesilir, o boğazda yüzlerce araç mahsur kalır yolun açılmasını beklerdi.
İşte…
Bu sıkıntı, Cavit Çağlar’ın Devlet Bakanı olduğu dönemde aşıldı. 1992 yılında Çağlar’ın özel takibi sonucu Bursa’dan Yalova’ya kadar bölünmüş yol tamamlandı. Böylece hem ulaşımın sıkıntısı, hem de yolda meydana gelen kazaların önüne geçildi.
Ayrıca…
Bugün İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun kesişme noktasını oluşturan Bursa Çevre Yolu yine o dönemde Çağlar’ın özel takibi sonucu programa kondu, ilk ödenekler o yıl sağlandı.
Hem de…
Bir yandan Yalova Yolu yapılıp, diğer yandan Çevre Yolu programa konduğunda “Bu yollardan geçecek araba mı var?” diyenlere, “Gün gelecek bu yollar da yetmeyecek” diyerek bugünleri işaret ediyordu.
Yalnızca yollar mı?
Büyükşehir’de her gelen yönetimin bir etap etap uzattığı Bursaray için ilk uluslararası krediyi Teoman Özalp döneminde Cavit Çağlar buldu. Bir bölümü hibe olan krediyle çıkılan yolda bugünü tanımlarken “Her gelen belediye yönetimi raylı sistemin üzerine bir parça koydu, hepsinden Allah razı olsun” diyor.
Aynı dönemdeki Bursa yatırımları arasında Adliye Sarayı’nı ve Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’ndaki yarım olan fakülte inşaatlarının tümünün tamamlanmasını da unutmamak gerekiyor.
Şimdi…
Gündemde İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu var. Yolun bir ucu Gebze’den, diğer ucu İzmir’den başladı. Gebze’den başlayan öncelikli bölümün içinde İzmit Körfezi Köprüsü de yer alıyor.
Geçenlerde…
Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’la konuşurken, katıldığı toplantılarda sık sık yaptığı bir uyarıyı tekrarladı:
“İstanbul artık her bakımdan büyüdü ve doydu. Oradaki cazibenin bölgeye dağılması söz konusu. Burada da en şanslı il Bursa.”
Nedeni şu:
“İnşaatı başlayan otoyol tamamlandığında Bursa-İstanbul arası karadan 1 saate inecek. Yani, ulaşım kısalacak ve kolaylaşacak. Bu da, Bursa’nın yeni cazibe merkezi olmasını sağlayacak.”
Uyarısı ise şu:
“Burada Bursa’nın da yeni duruma hazır olması gerekiyor. Planlarını ve tercihlerini buna göre yapmalı, hedeflerini buna göre belirlemeli. Otoyol bittiğinde ortaya çıkan yeni duruma hazır olmalı.”
Şunu da ekledi:
“Hatta, megapol gibi düşünüp İzmit Körfezi’ni de içine alacak şekilde yeni bir planlamayla bölge kendini yeni cazibe merkezi olarak hazırlamalı. Çünkü, otoyol sonrası İstanbul-Kocaeli-Yalova-Bursa karadan birleşecek.”