Bu seçimin mesajı… Seçmen muhalefete umut, iktidara oy verdi

Henüz 1.5 yıllık bir parti olarak girdiği 2002 genel seçiminde yüzde 34.28 oyla AK Parti’nin iktidar yolculuğu başladı.
Normalde…
İktidardaki bir partinin yıpranması ve oylarının azalması gerekirdi. Ama 2007 genel seçiminde AK Parti oylarını 46.58’e çıkararak yola devam etti.
Dün de…
Dünyada eşi görülmemiş bir başarıya imza attı ve yüzde 50’nin üstüne çıkan oy oranıyla iktidardaki üçüncü dönemine girdi.
Oysa…
Muhalefet partileri 11 Nisan’dan bu yana sürdürdükleri kampanyalarda “Bu defa başka” diyorlardı. “Bu seçimin Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu” vurguluyorlardı.
Bunları söylerken de…
Gittikleri her yerde seçmenin çok tepkili olduğunu, “Kesinlikle AKP’ye oy vermeyeceğiz” dediğini söylüyorlardı.
Gelin görün ki…
Sokakta sessiz kalan ve sanki seçim olmayacakmış gibi bir görüntü veren seçmenin, muhalefet partilerine söylediğinin ya da verdiği izlenimin tam aksi bir sonuç çıktı.
Bir anlamda…
Seçmen muhalefete umut verdi ama oyları iktidar partisine vererek en büyük sürprize imza attı.
Üstelik…
Bu tablo Türkiye geneli için de, Bursa yereli için de aynı.
Bu arada
Bu sayfaların okurları, Selçuk Köylüoğlu’nun yaptığı anketleri yayınladığımızı biliyorlar. Üstelik, Köylüoğlu bugüne kadar tüm seçimlerde hem Bursa’yı, hem Türkiye’yi mili milimine bildi.
Hafta içinde; Bursa için AK Parti yüzde 51, CHP yüzde 25, MHP yüzde 14 sonucunu verdi. Türkiye için de AK Parti yüzde 47.5, CHP yüzde 27.2, MHP 12.6, Bağımsız 6 tahmini yaptı.
Sonuçları paylaştığımız bazı siyasetçiler “Mümkün değil, fena yanılmış” dediler ama sonuçlar ortada. Selçuk Köylüoğlu bir kez daha tam isabet.