Bademli’de sıkışıp kalan sanayicilerin tek çıkış yolu OSB

Bir dönem… Daha doğrusu 1980’e kadar Bursa ve çevresinin tüm tuğla ihtiyacı Geçit’ten başlayan, Nilüfer, Bademli, Hasköy’ü içine alan arazideki kara tuğla ocaklarından, yani açıkta atölye olarak çalışan tuğla ocaklarından karşılanırdı.
Bölgede 50 civarında tuğla ocağı faaliyet gösterirdi.
Sonra…
Tuğla ocakları işlevini yitirince bu bölgede sanayileşme başladı. Şu anda da Mudanya Yolu’ndan Bademli’ye girişte, kavşaktan itibaren sol tarafta ve Hasköy Yolu’nda çoğunluğu eski tuğla ocaklarından dönüşen otomotiv yan sanayi ağırlıklı 35 fabrika var.
Ne var ki…
Tarımın zayıfladığı bölge, yeni Bursa olarak adlandırdığımız Bademli’nin girişinde kaldığı için buradaki tesisler yatırım yapamıyorlar.
Çünkü bölgenin sanayi imarı yok.
İşte…
Bu bölgede sıkışıp kalan ve sanayi imarı olmadığı için yatırım da yapamayan firmalar kısa adı Musab olan Mudanya Sanayi Bölgesi Kurma ve Yaşatma Derneği’ni kurdular.
Musab başkanlığını yakın zaman öncesine kadar Naci Süzgün yürütüyordu. Görevi Rasim Yılmaz devraldı.
Yılmaz ve Süzgün’le biraz dertleştik. Açık açık şunu söylediler:
“Bizim rant beklentimiz yok. Mevcut tesislerimize yatırım yapabilmek istiyoruz. Tesislerimizin bulunduğu çevre sanayi bölgesi olursa hem sorunları çözeceğiz, hem de yatırım yapabileceğimiz için istihdamı attıracağız.”