Teknik eğitim hak arıyor… Danıştay’ın iptal kararının iptali için dava açıyorlar

Eğitim sistemi ve sınavlar şu sıralar, yaşan skandallarla gündemde. Oysa, bir de meslek lisesi mezunlarının verdiği mücadele var. O alanda da değişik gelişmeler yaşanıyor.
Daha doğrusu…
Teknik Eğitim Vakfı’nın başını çektiği yeni bir hukuku mücadele başlamak üzere.
Konu şu:
Hükümet geçen yıl meslek lisesi mezunlarının YGS 1 sınavıyla 4 yıllık fakültelere girişlerinin önünü açan yasal bir düzenleme yapmıştı. Fakat Danıştay bu düzenlemeyi iptal etti.
Gerçi…
Danıştay’ın kararında daha çok İmam Hatip Lisesi mezunlarına yönelik bir amaç vardı ama bundan teknik meslek liseleri de etkilendi.
Öyle ki…
Daha önce 4 yıllık Teknik Eğitim Fakülteleri’ne geçiş yapabilen meslek lisesi mezunları, yeni düzenlemede Teknoloji Fakülteleri adını alan bu okullara girebilme hakkını da Danıştay kararıyla yitirdiler.
İşte…
Teknik Eğitim Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Fahri Yıldız ziyaretimize geldiğinde, meslek lisesi mezunları için çok büyük bir mağduriyete yol açan Danıştay’ın iptal kararının iptali için dava açacaklarını söyledi.
Söylediği şu:
“Teknik Eğitim Fakülteleri Teknoloji Fakülteleri’ne dönüşünce, mühendis yetiştirdiği gibi bir durum ortaya çıktı. Oysa fakültenin adı değişince meslek lisesi mezunları buraya girme hakkını yitirdiler. Mücadelemiz bu haksızlığın düzeltilmesi, mağduriyetin giderilmesi için.”