Siyasetin kulvarları yeniden düzenleniyor

Son dönem siyasetine bakıldığında, siyasi partilerin hedefledikleri seçmen kitlelerine göre kendilerini revize ettiği sık sık konuşuluyor.
Gerçi…
Bu değişimde merkez sağ seçmenin hedef kitle haline geldiği gözleniyor ama CHP Bursa 4. Sıra Adayı Parti Meclisi Üyesi Aykan Erdemir’le sohbet ederken, politika değişimine dair çarpıcı bir tespit yaptı:
“Türkiye’de sosyal demokratların kavramları ve değerleri uzun yıllar sonra yeniden egemen kavramlar oluyor.”
Bunu söylerken…
“AKP ve MHP söylemlerini sosyal demokrat kavramlar üzerine kuruyorlar. İki parti de sürekli özgürlük ve eşitlik mesajları veriyor” dedi ve şunu vurguladı:
“Yani, düşüncelerimiz her türlü koşulda iktidara geliyor.”
Şuna da dikkat çekti:
“AKP’nin bugünkü metinlerine bir bakın. Bir de Milli Görüş gömleği taşıdıkları dönemin metinlerine bakın. Nereden nereye…”
Aslında…
Şu anda sahada seçim çalışması yapan ve partinin hazırladığı programlar gereği mahalle ve köy gezilerine katılan Erdemir, toplum bilimci olarak CHP üst yönetimindeki yeni politikaları belirleyen ekip içinde yer alıyor.
İçten yaklaşımı, güven veren profili ve sahip olduğu bilgi birikimiyle adım attığı her yerde hemen seviliyor, söyledikleri benimseniyor.
Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı programları hazırlayanlardan biri. Büyük ilgi gördüğü gözlenen raporlarla ilgili şu bilgiyi verdi:
“Genel Başkanımız aile sigortası, sivil toplum, gençlik, Doğu-Güneydoğu Anadolu Kalkınma, çocuk ve eğitim olmak üzere 6 rapor açıkladı. Toplam 20 rapor hazırlandı, tek tek açıklanacak.”
Şunu ekledi:
“Yakında dış politika raporumuz açıklanabilir.”
İpucu da verdi:
“Bizim raporda ‘Van minut’ değil, gerçek dış politika olacak.”
Nasıl olacağını da söyledi:
“Ürettiğini ihraç eden Kobi’nin ihtiyaç duyduğu, liseyi bitiren ve üniversiteye başlarken ‘Erasmus değişim programıyla hangi ülkeye gitsem?’ diye düşünen gencin arzu ettiği dış politika olacak. İhtiyaçları karşılayacak.”