Partilerin gizli kahramanları… Seçim karargahları adaylara nefes bile aldırmıyorlar

12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimi için geri sayım sürüyor. Üstelik, seçimde son 20 güne girilirken, artık sandık yarışında son düzlüğe girildiğini söylemek gerekiyor.
Yani…
Kalan bu süre artık siyasi partilerin ve adayların kaderlerini belirleyeceğinden, siyasi ve stratejik hataya tahammülün olmadığı bir dönem.
O nedenle…
Siyasi partiler son kozlarını sahaya sürdüler, sonuç almaya yönelik son hamlelerini yapıyorlar.
Öyle olunca da, siyasi planlama önümüzde kalan günler için daha önem taşıyor.
Gerçi…
Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildiği 11 Nisan itibariyle siyasi partilerin ve adayların kampanyaları da resmen başlamasından bu yana adayların çalışmaları ve onlara destek veren parti kadroları sık sık gündeme geliyorlar.
Ama…
Gazetelerde her gün okunan, televizyonların haber bültenleri ve seçim özel yayınlarında izlenen çalışmaların bir da arka planı var.
Yani…
Seçmen her gün adayların yaptıkları çalışmaları gazetelerde okuyor, televizyonlarda izliyor ama bu çalışmaların planlamasını yapan partilerin seçim karargahları arka planda kalıyorlar.
Bir anlamda…
Adayların gündüz ve gece çalışmalarını planlayan ve nefes bile aldırmayan kadroları göz önüne çıkmadan çalışıyorlar.
Örneğin…
AK Parti’
de planlamaları Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlenen İl Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Edebali yönetiyor.
CHP’
de bu görevi, 2009 yerel seçimleri ve 12 Eylül referandumunun da planlamasını yapan eski il yöneticisi Ali Küçüksarı yürütüyor.
MHP’
nin seçim karargahının başında ise, son genel ve yerel seçimlerde de aynı görevi üstlenen İl Başkan Yardımcısı Erol Sönmez bulunuyor.
İşte…
Seçimin üç iddialı partisi, adaylarının gece gündüz devam eden ve neredeyse 24 saate tamamlanma aşamasına gelen çalışmalarının planlama ve koordinasyonunu bu isimlere emanet ettiler.
Bu arada…
Bir başka deneyimli siyasetçi olan Ahmet Yıldırım ise bu seçim için Bursa’ya döndü ve DP’nin planlamasını üstlendi.