MHP ülke yönetiminde sorumluluk üstlenmeye hazır

Aday adaylığı sürecini en sakin yaşayan parti MHP oldu. Aday listelerinin hazırlanması sırasında kontenjan söylentisi nedeniyle hafif bir dalgalanma oldu.
Fakat…
MHP’de Bursa’da seçmenin karşısına kontenjan adayı olmayan, teşkilatların benimsediği bir milletvekili aday listesiyle çıkıyor.
Bu da…
Doğal olarak ahenkli çalışma ve liste uyumu olarak yansıyor.
Nitekim…
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman ve İl Başkanı Tevfik Topçu önderliğinde, Bursa adaylarının bir bölümü Olay Medya’da konuğumuz oldular.
MHP’nin Bursa’daki üçüncü sıra adayı Cüneyt Karlık’ın getirdiği bir tepsi baklavayla tatlanan sohbette Büyükataman’ın, iktidar partisi uygulamalarını kastederek yaptığı siyasi tablo değerlendirmesi dikkat çekiciydi:
“Yasama ve yürütmeden sonra yargıyla ilgili operasyonlar yapılıyor. Ne yazık ki Yüksek Seçim Kurulu da bu son yapılanlarla işin içine alındı.”
Bu durumu, “Kendilerine göre sistem kuruyorlar” şeklinde yorumlayan, YSK’nın bu nedenle tartışılır bir kurum haline dönüştüğünü kaydeden Büyükataman, çarpıcı bir vurgu yaptı:
“Türkiye’nin yarınları adına endişe duymamak elde değil. Ne yazık ki, korkuya dayalı iklimden medya da etkileniyor.”
Seçime 40 gün kala, yaygın medyadan her parti için eşitlik isteyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Büyükataman 12 Haziran seçimine bakışlarını da şu sözlerle dile getirdi:
“Türkiye için kader seçimi… Biz çok önemsediğimiz için, tüm seçimlerden çok daha fazla hazırlandık. MHP ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlenmeye hazır. Kadrolarımız bunun için yeterli.”