En büyük katlı otoparkı Osmangazi Belediyesi yapıyor

Bursa eski Bursa değil. Kent merkezinde inanılmaz bir yoğunluk var. Bu yoğunluk da birbirine bağlı sorunları getiriyor.
Örneğin, yapı yoğunluğu ulaşım sorununun yanında otopark sorunu da kent merkezi için giderek daha ciddi boyutlara ulaşıyor.
Bu noktada…
En yoğun, dolayısıyla da yaşam alanları bakımından en sıkışık bölgelerin başında Çatalfırın-Altıparmak civarı geliyor. Özellikle Altıparmak-Fevzi Çakmak-Çarşamba Pazarı arasındaki bölge çok sıkışık bir yapılaşmaya sahip olduğundan hem yeni bir yapı için, hem de araç bırakılabilecek bir karış bile boş alan yok.
Nitekim…
Erhan Keleşoğlu’ndan bu yana Osmangazi Belediye Başkanlığı görevinde bulunanlar bu bölgede kamulaştırmayla yer satın alıp yeşil alan ve park yaptılar. Yani, nefes alma alanları böyle açıldı.
İşte…
Bu bölgedeki otopark sorunu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar kolları sıvadı. Dündar, inşaatı devam eden Çarşamba Pazarı katlı otoparkından sonra Çatalfırın’ın alt tarafında, Yeşim Tekstil Satış Mağazası yanından Ahmetpaşa Mezarlığı’na inen Fahri Korutürk Caddesi üzerindeki eski dutlukların olduğu yere de katlı otopark yapıyor.
Üstelik…
Şu anda biri Osmangazi Belediyesi’ne ait Bosbek, diğeri özel sektör tarafından işletilen iki açık otoparkın bulunduğu alan, komşu üç parseli de içine alacak şekilde katlı otoparkı oluşturacak.
Bu amaçla…
Mülk sahipleriyle anlaşma yoluyla kamulaştırmalar yapılıyor. Anlaşma sağlanan binalardan ilki dün sabah Osmangazi Belediyesi tarafından yıkıldı. Bir binanın dairelerinin çoğunluğuyla anlaşma sağlandı. Bir binayla da görüşmeler sürüyor.
Görüşmeler bittiğinde binalar hemen yıkılacak, otoparkın da temeli atılıp inşaatına başlanacak.
En önemlisi…
Startı verilen ve ilk yıkımı dün sabah yapılan katlı otopark, Bursa’nın yüzölçümü olarak en büyük katlı otoparkı olacak.
Çünkü…
Otoparkın 2 bin 150 metrekarelik alanı var. İki katı yeraltında yapılacak olan otopark, çevre binaların güneş ışığını engellememesi için yüksek katlı olmayacak. O nedenle, en büyük alana sahip olmasına karşın 500 civarı araç kapasiteli olacak.