Bu çağrı çok önemli… İş dünyası yetmez, Bursa siyaseti de bir araya gelip dik duruş sergilemeli

Gündemde Bursaspor-Beşiktaş maçının iptaline neden olan olaylar var. Olaylar nedeniyle maç oynanamadığı gibi, Bursaspor’a ceza verilmesine yönelik bir de lobi ortaya çıktı.
Buna karşı ilk çıkışı dün iş dünyası yaptı. Dosabsiad, Müsiad, Bugiad’ın çağırısıyla, BTSO başkanlığında ilk kez bir araya gelen iş dünyası temsilcileri yayınladıkları deklarasyonla Bursa’ya sahip çıkan açıklama yaptılar.
Ardından…
Bursa siyasetinin önemli isimlerinden biri olan CHP Osmangazi’nin eski ilçe başkanı Ahmet Memişoğulları dikkate alınması gereken bir çağrı yaptı.
Dediği şu:
“İş dünyasının yaptığı açıklamayı önemsiyorum. Ama yetmez. İş dünyasıyla birlikte tüm Bursa kenetlenmeli ve Bursa’ya sahip çıkmalı.”
Önerisi şu:
“Meclis’te grubu bulunan ya da bulunmayan tüm siyasi partiler, tüm sivil toplum örgütleri, tüm akademik odalar, tüm meslek odaları Bursa için Bursaspor için bir araya gelmeli.”
Ardından…
Futbol Federasyonu’nun yarın toplanıp karar vereceğine dikkat çekti:
“Bu birliktelik bugün mutlaka sağlanmalı. Bursa’ya zarar verilmesi, Bursa’nın imajının zedelenmesi, Bursa’nın kenetlenip kenti sahiplenmesiyle önlenebilir.”
Adres de gösterdi:
“Büyükşehir Belediye Başkanı kentin seçtiği kişidir. Tüm kenti, herkesi temsil eder. Böyle bir çağrı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yakışır.”
Şunu da ekledi:
“Eğer Recep Başkan çağrı yaparsa öğleden sonra bu açıklama gerçekleşir.”
Benzer bir ortak bildiri çağrısı, Merkez Sağ Hareketi Bursa Temsilcisi Uğur Şahan’dan da geldi.