Böyle büyük haksızlık görülmedi… Futbol Federasyonu önceden yazılmış tezgah kararı yönetimden çıkmış gibi açıkladı ve Bursaspor’u yaktı

Sabah gazeteye geldik, masamıza oturduk ve günlük gazeteleri okumaya başladık… Akşam gazetesini açtığımızda karşımıza ilginç bir haber çıktı.
Gazete…
Çarşamba günü elde ettiği bilgilere dayanarak, Futbol Federasyonu’nun yapacağı toplantıda alacağı kararları aynen şu satırlarla okuyucularına aktarıyordu:
Bursaspor’un kaderi bugün belli olacak. TFF, olaylar nedeniyle iptal edilen Bursa-Beşiktaş maçıyla ilgili saat 12.00’de toplanacak. Başkan Mahmut Özgener ile 14 yönetim kurulu üyesinin katılacağı toplantıda sırasıyla temsilci, gözlemci, hakemler olarak dinlenecek. Hukuk Müşavirliği disiplin müfettişinin raporu da yönetime sunulacak. Ardından yönetim görüntüleri izleyecek.
Tüm bunların ardından Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24-e maddesi uygulamaya sokulacak. 5 farklı noktada olay çıkması, Atatürk Stadı’nın polis barikatlarının yıkılması, saha içine de 300 taraftarın girmesi nedeniyle ev sahibi 3-0 hükmen yenik ilan edilecek. Yine 4 veya 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası kesilecek.
TFF bununla da yetinmeyip Bursa’nın deplasmandaki 3 veya 5 maçını da seyirciye kapatacak. Yani Bursa 3-0, 5+3 veya 5+5 ceza alıp 10 hafta seyircisiz kalabilir.
Sabah saatlerinde okuduğumuz bu satırlar öğle saatlerinde aynen çıktı. Öncelikle Akşam gazetesini, gazetecilik başarısı nedeniyle kutlarız
Fakat…
Aklımıza takılan bazı şeyler var.
Bir saat süren Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararları Başkanvekili’nin okuması 15 dakika sürdüğüne göre, acaba kararların yazılması ne kadar sürmüştü?
Toplantı saati ile açıklama saati arasında çok fazla fark olmadığına ve alınacak kararlar dün yayınlanan Akşam gazetesinde yer aldığına göre ortaya çıkan sonuç şu:
Futbol Federasyonu zaten bu kararı almıştı, dün yalnızca ilan etti.
Peki…
Neden bunu yaptı? Ya da, bugün şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan biri için bu kararı alabilir mi? Ya da, ligin ilk yarısında stadyumu kapısında misafir takım taraftarının bıçaklandığı Beşiktaş için bu kararları alabilmiş miydi?
Neden o maçlar spor tarihi için dönüm noktası olmadı da bu maça böyle bakılıyor?
Beşiktaş’ın futbol takımına yönelik saldırı olmadı. Taraftarlar arası çatışma yaşanmadı. Bursaspor’un hiçbir suçu ve günahı olmadığı halde bu ceza neden?
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın dünkü gazetelerde yer alan “Şampiyonluk bela oldu” sözü bunun için mi söylendi? Bursaspor ya da benzer bir başka takım bir daha şampiyonluk kulvarına giremesin diye şimdiden gözler korkutuluyor, önler kesiliyor mu?
Soruları çoğaltmak mümkün ama bir tane daha eklemekte yarar var:
Futbol Federasyonu’nun yönetiminde Bursaspor delegesi olarak seçilip görev yapan iki kişi var. Bir gün önceden alınmış ve dikte ettirilmiş kararlar dün açıklanırken bizim delegeler ne yapıyordu çok merak ediyoruz. Bu acımasız karar alınırken hiç müdahale ettiler mi?
Ya da, şimdi ne yapmayı düşünüyorlar acaba?
Tıpkı…
Ertuğrul Hoca’nın söylediği gibi, Bursaspor’u bir daha kimsenin başına bela olmasın diye resmen bozuk para gibi harcadılar. Başka takım ve camialara gözdağı verirken de koca bir kenti anarşi ve kalkışma yuvası gibi gösterdiler.
Böyle bir insafsızlığın açıklaması adalet olabilir mi?
Açık açık sesleniyoruz:
Çekin ellerinizi Bursaspor’un üstünden. Bursa’yı, Bursaspor’u, Bursaspor camiasını rahat bırakın.
Burada…
Bursa olarak bizlere de bir görev düşüyor: Bu tezgahı hazırlayanları ve yazılan senaryoyu oynayanları hep birlikte açığa çıkaralım.
Bu da bizim görevimiz olsun.