ANAP kurucuları Alptemoçin’in davetinde buluştu

Zaman akıp gidiyor… 1983 yılının bir haziran akşamında rahmetli Turgut Özal’ın da katıldığı toplantıyla Çelikpalas Oteli bahçesinde Anavatan Partisi Bursa teşkilatının kuruluşuna tanıklık ettik.
1983’ten 1991’e kadar da Türkiye’yi ANAP kadroları yönettiler. O süreçte Bursa’dan 1983 ve 1987 seçimlerinde en çok milletvekilini ANAP çıkardı, 1984 yerel seçimini de ANAP kazandı.
Bursa kurucu kadrosundan üç de bakan çıktı. Sırasıyla Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, Hüsamettin Örüç ve İlhan Aşkın bakanlık yaptılar.
İşte…

Bu kadrodan Ahmet Kurcebe Alptemoçin, bugün Demokrat Parti ile birleşerek ortadan kalkan ANAP’ın kurucularını bir araya getiren özel bir davet organize etti.
Kültürpark’ta bulunan ve ANAP’ın kurucu kadrosunda yer alan Tahsin Akarsu’nun sahibi olduğu Akarsu Restoran’da gerçekleştirilen yemekli buluşma için, 48 kurucudan hayatta olan 42’sine ulaşıldı.
Geceye katılım da çok yüksek oldu.
ANAP’ın Bursa’daki kurucu kadrosu bu özel gecede hem anıları ve rahmetli Turgut Özal’ı yad ettiler, hem de son siyasi gelişmeleri değerlendirdiler.