Urfa’da Bursa siyaseti… Çelik kendini “Tepeden bakan değil, sizinle kol kola yürüyen bakanınızım” diye tanıtıyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik katıldığı televizyon programları ve basın toplantılarında cep telefonu numarasını veriyor ve herkesin arayabileceğini söylüyor. Bu yöntem, siyasetçiyle bu tür ilişki kurmamış olan Urfalılara bu ilginç geliyor.
Şanlıurfa’da Bakan Çelik’in seçim çalışmalarına katılan Bursalı siyasetçilerden Nazım Maral, sırf bu nedenle “Acaba telefon açılıyor mu?” diye kontrol amaçlı arayanlar olduğunu söyledi.
Çelik’in ısrarla vurguladığı mesaj ise şu:
“Tepeden bakan değil, sizinle kol kola yürüyen bakanınızım.”
Bu süreçte…
Çelik’le birlikte Şanlıurfa siyasetine hareket geldiği ortada. İşe de adayları bir araya getirmekle başlamış. Maral bunu şöyle anlattı:
“Listeler açıklandığında 12 adayı alıp Başbakanla toplu fotoğraf çektirdi. Şimdi her yerde yalnızca bu toplu fotoğraf kullanılıyor.”
Şu bilgileri de verdi:
“349 aday adayını tek tel telefonla arayıp yemeğe davet etti. İl ve merkez ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kollarıyla da ayrı ayrı kahvaltı yaptı.”
Yöntemini orada da sürdürüyor:
“Kendisine iletilen sorunu hemen anında telefon ederek çözüyor. Bu da onun kısa sürede çok hızlı bir şekilde sevilmesini ve saygı görmesini sağlıyor.”
Bu noktada…
Maral’ın Urfa’dan getirdiği mesaj şu:
“Bakanımız başlangıçtaki havayı değiştirdi. Teşkilatları ve adayları bir araya getirdi. Çok çalışıyor, herkesi de çalıştırıyor.”
Tablo şu:
Çelik 10 ilçeden 7’sini taradı. Seçime kadar da 7 tur yapacak.
Bu arada…
Devlet Bakanı Faruk Çelik’in yeni seçim bölgesi Şanlıurfa’ya ilk gidişinde Bursa AK Parti’den de çok sayıda isim vardı.
İşte gidenlerden bazıları:
Çelik’in ağabeyi Osman Çelik, oğlu Enes Çelik, yeğeni Şener Güngör, Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Gürsu İlçe Başkanı İbrahim Arslan, Nurettin Avcı, Şaban Sönmez, Tahir Evran, Rıdvan Doğan, Mehmet Adanur, Fazlı Taştan.