Siverek’e tayini çıktığında Bakan’dan kutlama mesajı geldi, tepki gösterince de 10 günde emekliye ayrıldı

20 yılı aşkın süredir Bursa’da siyaset yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik’in 12 Haziran seçiminde Şanlıurfa adayı olmasından sonra Bursa’da o yöre ile ilgili anılar da canlandı.
İşte onlardan biri:
Recep Açar gençlik yıllarında Gürsu’da imam olarak memuriyete başladı. Sonra tayini Alacahırka’ya çıktı, oradan İstanbul Fatih’e gitti. Görevine devam ederken Hukuk Fakültesi’ni bitirdi ve bu kez hakim olarak Manisa’nın Alaşehir ilçesine gitti.
Sonrasında…
Sovyet sınırındaki Kars-Hanak ilçesinde ve Ordu’nun Kumru’sunda görev yaptı. 1990 yılında da tayini Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine çıktı.
Açar ailesini götürmediği Siverek’te Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev üstlenir. Aradan 10 gün geçer ki, dönemin ANAP’Devlet Bakanı Mustafa Taşar’dan bir mektup alır.
Taşar’ın gönderdiği mektup, Siverek’e tayininden dolayı kutlama mesajıdır.
Kutlamayı alan Siverek Ağır Ceza Başkanı Recep Açar’ın tepesi atar ve “Yahu Siverek’e tayin edilen kutlanır mı?” deyip Taşar’ın hatırını sorar.
Bu sözler çevrede duyulur ve hemen Taşar’a da duyurulur. Bir yandan da ilçede tacizler başlar. Açar bakar ki kurtuluş yok, soluğu Ankara’da alır ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı’na çıkıp emekliliğini ister.
Müsteşar görüşme sırasında “Senin gibi iyi adamlara bu memleketin ihtiyacı var” deyince de cevabı patlatır:
“Bu memlekette benden başka iyi adam yok mu?”
O şimdi aramızda, Bursa’da avukatlık yapıyor. Emeklilik sonrası Refah ve Saadet’te siyaset yaptı. Şu anda da Bursa Düşünce Kulübü’nde başkan yardımcısı.