PM eski üyesi Irkörücü’den CHP listesinin sorumlularına sert uyarı

CHP Yıldırım İlçe Başkanı olduğu süreçte Ali Nihat Irkörücü için bu sütunlarda “o dönem CHP’de siyaseti en iyi bilen” yorumunu sık sık yaptık.
2007 genel seçiminde, CHP Bursa listesi 5. sırasında yer aldı. En çok o çalıştı ama seçilemedi.
Sonrasında Parti Meclisi Üyesi olarak görev yaptı. Bugün de CHP’yi ve siyaseti yakından izliyor. “Ne görüyorsun?” diye sorduğumuzda şunu söyledi:
“Açıklanan aday listesine örgütün tepkisi doğru. Ama bunu Turhan Tayan’a indirgemek haksızlık. Çünkü onun sorumluluğu yok.”
Şunu anımsattı:
“12 Eylül öncesi CHP İl Başkanı olan Erhan Sevimli başvurmasına karşın listeye konulmadı, aynı dönem AP İl Başkanı olan Turhan Tayan başvurmamasına karşın listeye kondu.”
Sonra da sorumluları açıkladı:
“Bu listenin sorumluları Genel Merkez yöneticileri, Bursa’dan sorumlu olduğu için Genel Sekreter Sayın Bilhun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sena Kaleli’dir.”
Bu isimlere düşenin şimdi listeye sahip çıkmak olduğunu söyledi ve “Parti yönetiminde önemli görev almış bir siyasetçi ‘Ben istemedim ama Genel Başkan yazdı’ diyemez, dememelidir” dedi.
Eleştirileri doğrudan Kaleli’ye:
“İbretle ve şaşkınlıkla izliyorum… Genel Başkan Yardımcısı bir gazeteciye ‘İl yönetimi çalışmayacaktı zaten. Bahane, şahane’ diyebiliyor. Kendisi de iki yıllık CHP’li olduğu için hafızası yok.”
Ardından da CHP yönetimlerine seslendi:
“Yapılması gereken, CHP örgütünü bir an önce toparlayıp kimseyi dışlamadan ve hiçbir adayı kamuoyu önüne atıp zayıflatmadan seçim çalışmalarına başlamaktır.”