Günün sorusu: Faruk Çelik Bursa’da kalacak mı, kalmazsa AK Parti’de liste başı kim olacak?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uygulamayı kararlaştırdığı geniş rotasyon nedeniyle bakanlar ve genel başkan yardımcıları kendi seçim çevrelerinden değil başka illerden aday gösterileceği için AK Parti listesine yönelik beklentiler son iki günde daha değişik boyutlara ulaştı.
Bu doğrultuda…
Devlet Bakanı Faruk Çelik’in 20 yıldır siyaset yaptığı Bursa yerine Doğu illerinden birinde aday gösterilmesi bekleniyor. Ama az da olsaÇelik’in Bursa’da kalma ihtimali var.
Bununla birlikte…
Çelik’in yerine kimin geleceği merak konusu. Burada da ön plana Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çıkıyor. Ne var ki Arınç’ın Bursa’ya sıcak bakmadığı biliniyor.
O nedenle…
Dün kulislerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Bursa’dan aday gösterilme ihtimalinden söz edilmeye başlandı.
Yine…
Kesin olmamakla birlikte, kulislerde milletvekillerinden yalnızca Hayrettin Çakmak ve Canan Candemir Çelik’in yola devam etmeleri bekleniyor.
Ayrıca…
Listenin yeni isimleri arasında teşkilat adına İsmet Su ve Cafer Yıldız’ın şanslı oldukları konuşuluyor. Temayülün galibi Önder Matlı listede yer alması beklenen isimlerden.
Listede 3 kadın aday olması beklendiğinden, Çelik’in yanı sıra diğer iki kadın aday için Nilüfer Taşan, Cemile Yiğit, Işıl Gençoğlu ve Dilek Durak’tan ikisine şans tanınıyor.
Bürokrat kökenli Fatih Acar ve Bedrettin Yıldırım’ın da listede yer almaları bekleniyor. Listede yer alması sürpriz olmayacak isimlerden biri de, Batı Trakya Derneği başkanlığından ayrılan Hakan Çavuşoğlu.