CHP aday adayları listesinde 16 mühendis, 14 avukat var… Vali Adil Yazar ile Büyükerşen’in kardeşi de listede

CHP’de aday adaylığı başvuruları 25 Mart’ta sona erdi. Ama o tarihten beri sır gibi saklanan aday adayı listeleri dün açıklandı.
Listeye göre…
Bursa’dan 99 aday adaylığı başvurusu var. Bu aday adaylarının 16’sı mühendis, 15’i emekli, 14’ü avukat, 10’u serbest meslek sahibi.
6 işadamı, 4 mali müşavir, 3 doktorun yanı sıra ikişer eczacı, eğitimci, gazeteci, işletmeci, öğretim görevlisi, öğretmen, tekstilci, veteriner var.
Birer de danışman, diplomat, ekonomist, emniyet müdürü, eski vali, esnaf, halkla ilişkiler uzmanı, insan kaynakları uzmanı, işçi, milletvekili, mimar, sanayici, şoför, turizmci, yönetici bulunuyor.
Dikkat çeken isimlerin başında Trabzon, Muş, Bilecik, Sinop, Niğde illerinde valilik yapan ve 2007 seçimlerinde Artvin ikinci sıra adayı gösterilen Adil Yazar var.
Ayrıca…
2007’de de Bursa’dan aday olan Emekli General Yaşar Karagöz’ün yanı sıra, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kardeşi Yener Büyükerşen ile Deniz Feneri ve Vikileaks kitaplarıyla tanınan Gazeteport Yazarı Deniz Kırıcı da yer alıyor.