Bursa siyasetini şok eden gece yarısı haberi: Eski Milletvekili Mehmet Gedik öldürüldü

Ölüm elbette çok acı. Hele cinayet sonucu ölüm çok daha acı ve rahatsız edici. Böyle bir ölüm haberi, herkesin tanıdığı biri için geldiğinde ise insanın eli ayağı buz kesiyor.
Bu gece de aynen öyle oldu…
Anavatan Partisi’nin eski milletvekili ve il başkanı, bir dönem de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Mehmet Gedik’in öldürüldüğü haberi gece yarısına doğru geldiğinde çok üzüldük.
Mudanya’da dostlarıyla yemek yiyip maç izlediği bir restoranda öldürüldüğü söyleniyor.
Çok üzüldük…
Haberin duyulmasından sonra yaşadığımız telefon trafiğinden Bursa siyasetinin de gece yarısı bu haberle şok yaşadığını gördük.
Mehmet Gedik sevecen biriydi. Kimseyle düşman olamazdı, çünkü mizacı husumete uygun değildi. Sevdikleri için canını verecek kadar dost canlısıydı. Nitekim zaman içinde dostluğu uğruna yaptıklarından bazen başı derde girdi.
Yüksek sesle konuşur ama kavga etmezdi. Heyecanlıydı, duygusaldı.
Mehmet Gedik’e ölüm, hem de bir namludan çıkan kurunla ölüm hiç yakışmadı, uymadı.
Tüm siyasi yaşamını yakından izlediğimiz için iyi biliyoruz. Bursa’ya hizmeti olmuş, emeği geçmiş bir siyasetçiydi. Bugün otoyola bağlanacak olan Çevre Yolu’nun programa alınmasında Gedik’in nasıl uğraştığını yakından bilenlerdeniz. Defalarca Ankara’ya gitmişti.
Uzun zamandır görüşemiyorduk…
Hafta başında CHP’deki operasyonla Gürhan Akdoğan il başkanlığından alındığında aramıştı, gelişmeler üzerine laflamıştık.
Mudanya Yolu üzerinde Bademli Kavşağı’nda Gedik Plaza inşaatını yeni bitirmiş, altındaki dükkanları kiraya vermişti. Planları olduğunu söylemiş, biz de yeni bitirdiği binasını gezmek üzere uğrayacağımızın sözünü vermiştik.
O nedenle…
Gece yarısına doğru gelen “Mehmet Gedik öldürüldü” haberi içimizi daha fazla acıttı.
Bursa’nın, Bursa siyasetinin başı sağ olsun.