Bu da Bursa’dan siyaset modeli ihracı… Şanlıurfa, “Çelik tarzı” siyasetle tanıştı

Bu seçim kampanyasında Bursa’da farklı bir durum söz konusu… Siyasetçiler bir yandan kendi çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da Devlet Bakanı Faruk Çelik’in yeni seçim bölgesi olan Şanlıurfa’da neler yaptığını izliyorlar.
Gerçi…
Daha çok AK Parti camiası ilgili ama gördüğümüz kadarıyla diğer partilerde de “Acaba Çelik’in Urfa’daki durumu ne?” diye merak ediliyor.
O nedenle…
Çelik’in ilk Şanlıurfa ziyareti için Bursa’dan gidenlerden bilgi alınıyor.
Biz de…
“Urfa’da neler oluyor, Bakanımız orada neler yapıyor?” diye, ilk gün giden ekipten AK Parti’nin eski il yöneticisi Nazım Maral’a sorduk.
Söze…
“Urfalılar Faruk Çelik tarzı siyasetle tanıştılar” diyerek başladı ve şunu söyledi:
“Sabah 08.30’da çalışmaya başlıyor. Çarşıya dalıyor, caddeleri dolaşıyor, esnafa tek tek girip hatır soruyor. Karşılarında bir anda Bakan’ı görenler de şaşırıyorlar.”
Devam etti:
“İlçeleri geziyor, köylere gidiyor. Akşam saat 20.30’a kadar çalışıyor. Sonra Vali ve belediye başkanıyla değerlendirmeler yapıyor, sivil toplum örgütleriyle yemekte bir araya geliyor. Her akşam bir yerel televizyon kanalında programa katılıyor. Adaylarla ve yörenin ileri gelenleriyle görüşüyor. Gece 02.30’dan önce de yatmıyor.”
İzlenimi şu:
“Oraya ilk gittiğimizde ‘Bakan beni tanır mı? Şuradan geçse ben de onu tanımam, zaten ulaşamam’ diyen insanların en az yarısı artık Faruk Çelik’i tanıyorlar. Başlangıçtaki hava da çok değişti.”
Bu arada…
Şanlıurfa’da aşiret yapısının egemen olduğunu anımsatan Nazım Maral şu notu da aktardı:
“Devlet Bakanı Faruk Çelik gidişinin ertesi günü küs olan iki aşireti barıştırma yemeği verdi. Geniş bir alandaki çadırlarda yenen yemekte 2 bin kişinin elini sıktı.”