AK Parti ikinci sıra adayı olan Bulgaristan göçmeni Mustafa Öztürk’ün 26 yıllık dramı

Sabah gazeteye gelmeden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Esgin’i, yönetim kurulu üyesi ve başhekimi olduğu Doruk Tıp Merkezi’ndeki ofisinde ziyaret ettik.
Çay içerken önümüze bir gazete kupürü koydu.
Kupür…
AK Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Öztürk’ün dosyasında yer alıyordu .
Yıllarca Telekom Bölge Müdürü olarak Bursa’ya hizmet eden Öztürk’ün dosyasındaki bu sararmış gazete kupürü yıllar öncesinin bir dramına ait haberi içeriyordu.
Üstelik…
Haberin yayınladığı tarih olan 28 Mart 1985’te, bugün Haber adıyla yayınına devam eden Hakimiyet gazetesinin yazı işleri müdürüydük.
Haber…
Öztürk ailesinin dramını “Bulgar zulmü kalbine indi” başlığıyla anlatıyordu. Rahmetli Mümin Çotak ustamızın imzasını taşıyan haber şöyleydi:
“50 yaşındaki evli ve 6 çocuk babası Ali Osman Öztürk Duaçınarı’ndaki işyerinde otururken mektup dağıtan postacıyı gördü. Bulgaristan’daki kız kardeşinden uzun süredir haber alamayan elektrikçi, posta dağıtıcısından kendisine mektup olup olmadığını sordu. Yakınlarının hayatından endişe eden Ali Osman Öztürk, kendisine mektup olmadığını öğrenince üzüntüye kapıldı ve aniden fenalaştı.”
İşte…
O haberde, Bulgaristan’daki yakınlarından haber alamadığı için üzüntüden kalp krizi geçirip ölen Ali Osman Öztürk, bugün AK Parti 2. Sıra Adayı olan Mustafa Öztürk’ün babası.
Haberde yayınlanan aile fotoğrafında, sağ tarafta annesinin şanında oturan Mustafa Öztürk’ün çocukluğu da görülüyor.
Yani…
AK Parti’nin ikinci sırasında, Bulgaristan göçmeni ve oradaki zulümden babasını kaybetmiş bir aday var.