Taşımalı eğitim nedeniyle okulu kapanan 62 köye giden CHP Milletvekili Demirel’den Kılıçdaroğlu’na rapor

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’i tanıyanlar bilir… Ele aldığı konuyu sonuna kadar takip eder. Ayağına üşenmez. Her yere gider, herkesi dinler.
Nitekim…
Son dönemde, özellikle köylerde uygulanan taşımalı eğitim konusunu ele aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdikten sonra Bursa’yı bir baştan bir başa taramaya başladı.
Bu amaçla…
Son bir ay içinde tam 62 köye gitti. Bu köyler, ilköğretim okulları kapatılıp taşımalı eğitime geçilen, ya da bazı sınıfları başka köylerin okullarına taşımalı eğitim kapsamında aktarılan köylerdi.
Gittiği köylerde hem öğretmen ve öğrencileri, hem de köy halkını dinliyor, bilgiler alıyor, sorunları tespit ediyor.
İşte…
Tüm bu çalışmalarının sonunda rapor aşamasına gelen Demirel önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi.
Yaptıkları görüşmede…
2007’den bu yana Türkiye genelinde 14 bin 909, Bursa’da ise 380’i tamamen kapalı olmak üzere 603 okulda taşımalı eğitim uygulandığını vurguladıktan sonra “Bursa’da 13 bin 870 ilköğretim öğrencisi taşımalı eğitimle başka yerlerde öğrenim görüyor” dedi.
Dahası…
Taşımalı eğitim sırasındaki trafik kazalarında 37 öğrencinin yaşamını kaybettiğini kaydetti. Çektiği fotoğrafları da gösterdi.
İlk bilgileri dinleyen Kılıçdaroğlu ise, “Gündeme getirdiğiniz bu konu çok önemli. Bursa ile ilgili araştırmanızı Bursa’ya geldiğimde kamuoyuyla paylaşalım, parti olarak da Türkiye genelinde takipçisi olalım” dedi.