Bir yerel basın emekçisi daha sessizce aramızdan ayrıldı… Ali Battal ustayı da son yoluculuğuna uğurladık

1978 yılında Bursa Marmara’dan Doğru Hakimiyet’e geçtiğimizde Ali Battal’la çalışmaya başladık. Gazete kadrolarının çok dar olduğu o yıllarda Ali Abi ve Avni İnci ile birlikte Doğru Hakimiyet’in Haber Merkezi’ni oluşturuyorduk.
Ali Battal yaz günleri başına Meksika tarzında kocaman bir şapka takardı. Sevgi dolu kocaman bir yüreği vardı. Hepimizi kolladı, korudu. Onunla çok güzel günlerimiz oldu.
Yerel gazetelerin en sıkıntılı döneminde Ali Battal çevresi için bir güvenceydi. Fedakârdı, herkese kol kanat gerdi.
En önemli özelliklerinden biri, fotoğraf ve film arşivine önem vermesiydi. O yıllarda arşiv oluşturmanın önemini Ali Abi’den öğrendik.
Hatta…
Birlikte sendikacılık bile yaptık. Ali Battal’ın TGS Bursa Şubesi Başkanı olduğu dönemde biz de Başkanvekili olarak yönetimindeydik.
Geçtiğimiz yaz by-pass ameliyatı olduğunda Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sinan Tunç ile birlikte ziyaretine gitmiş ve köyü olan İnegöl’ün Kulaca Köyü’nde baharda buluşmak üzere sözleşmiştik.
Ama yaz aylarında kalbiyle savaşı kazanan Ali Battal yakalandığı kansere karşı kaybetti.
Kulaca’ya dün Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve Olay Medya Yayın Danışmanı Engin Özpınar ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sinan Tunç ile birlikte Ali Abi’yi son yolculuğuna uğurlamak için gittik.
Allah’tan rahmet diliyoruz. Başımız sağ olsun.