BBP’de sürpriz operasyon… Genel Merkez evham yaptı İl, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’i görevden aldı

Büyük Birlik Partisi’nin seçimde çok büyük iddiası yok. Yalnızca son dönemde bazı partilerle seçim işbirliği arayışları içinde adı geçiyor.
Buna karşın…
Bursa’da bugüne kadar fedakârca çalışan teşkilatlara sahipti.
Öyle ki…
Özellikle Tahir Kahveci’nin il başkanlığı döneminde BBP siyasi gücünün çok ötesinde medyada yer buldu, kamuoyuna sesini duydu. Bunu da Kahveci kendi kurduğu kişisel diyaloglar ve kent gündemini doğru takip etmesiyle başardı.
Aynı şekilde…
Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın da yerel konularda kimi zaman eleştiren, kimi zaman öneri getiren, kimi zaman da yerel yönetimlere destek veren açıklamalarıyla Bursa siyasetine önemli katkılar yaptı.
Kahveci il başkanlığı görevini milletvekili aday adayı olmak üzere bıraktıktan sonra, daha önce İl Başkan Yardımcısı olan Ernail Akbulut görevi üstlendi.
Ne var ki…
BP Genel Merkezi
herkesi şaşırtan bir operasyonla BBP İl Başkanı Ernail Akbulut’u yönetimiyle birlikte görevden alındı.
Ayrıca…
Osmangazi İlçe Başkanı Faruk Dönmez, Yıldırım İlçe Başkanı Talip Arslan ve Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın da yine aynı operasyonda yönetimleriyle birlikte görevden alındılar.
Kulağımıza gelen görevden alma gerekçesi ise çok şaşırtıcı:
BBP Genel Merkezi, Bursa’daki bu yapının Genel Merkez karşıtı olduğu inancına kapılmış.
Yani…
Evham yapmışlar ve bu evhama dayanarak da çalışan kadrolarını görevden almışlar.
Pazar gününe sıkışan bu ilginç gelişmelerin ardından, eski il başkanı Tahir Kahveci de arkadaşlarına karşı duyulan güvensizlik nedeniyle milletvekili aday adaylığı başvurusunu geri çekti.
Bütün bunların…
Seçimde iddiası bulunmayan, başka partilerle işbirliğine umudunu bağlayan bir partide yaşanması çok ilginç. Akla gelen soru da şu:
BBP ya iddialı bir parti olsa, acaba neler yaşanır?