İşte büyük başarı bu… Harvard’daki Bursalı Zeynep, 40 yaş altı dünyanın en iyi 40 profesörü arasına seçildi

Adı Zeynep Ton… Baba tarafından spor, anne tarafından siyaset ve sivil toplum örgütleri genleri taşıyor. Handan Askeran Ton ile Necmi Ton’un iki çocuğundan biri…
Bursa Anadolu Lisesi’nde okudu. Üsküdar Kız Lisesi’ne geçiş yaptı ve İstanbul’a gitti. Ailesindeki basketbol eğilimi başlangıçta onda da vardı. Ama sonra voleybolu seçti.
Türk voleybolunda bir döneme damga vuran Eczacıbaşı takımında oynadı.
Sonra…
1992 yılında voleybol bursu ile üniversite okumak üzere Amerika’ya gitti. Pennsylvania State Üniversitesi voleybol takımıyla iki kez final fours oynadı, burada Endüstri Mühendisi oldu. Mezun olduktan sonra Harvard’da İşletme Doktorası yaptı. Doktorayı bitirir bitirmez de Harvard Üniversitesi’nde işe alındı.
Amerika’da evlendi, çocuklarına Ali ve Hakan adlarını verdi.
Şu anda…
Dünyanın en iyi üniversiteleri listesinin başında yer alan Harvard Üniversitesi İş Okulu’nda, yani Harvard Business School’da Profesör Zeynep Ton olarak Koordinasyon ve Tedarik Zincirleri Yönetimi dersleri veriyor.
Geçen yıl…
Harvard öğrencilerinin oylarıyla en iyi hoca seçildi.
Şimdi de…
Amerika’daki üniversite eğitimi yayıncıları tarafından 40 yaş altı dünyanın en iyi 40 profesörü arasına seçildi.
Yayınlanan biyografisinde memleketi olarak Bursa/Türkiye yazıyor.

Necmi Hoca’nın ve Handan Abla’nın kızı olarak daha çocukken tanıdığımız Zeynep Ton’un, Amerika’da 40 yaş altı dünyanın en iyi 40 profesöründen biri seçilmesi gururumuzu kabarttı. Tarifsiz bir mutluluk ve heyecan duyduk.
Çünkü…
Gerçek büyük başarı işte bu. Bursalı Zeynep voleybol bursuyla gittiği Amerika’da eğitim alanında inanılmazı başardı.
Kıvanmamak mümkün mü?