Dünya Bursa’da buluşuyor… 100 ülkeden 250 gazeteci Büyükşehir’in konuğu olacak, Bursa dünyaya tanıtılacak

Açıkça söylemek gerekirse… Türkiye’de bugüne kadar böylesine geniş çaplı bir medya organizasyonu duymadık, görmedik.
İşte…
O en büyük medya organizasyonunu Bursa Büyükşehir Belediyesi gerçekleştiriyor.
Çünkü…
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 100 ülkeden 250 gazeteci ve yayıncıyı 17-21 Mart tarihleri arasında, 4 günlük bir programla Bursa’da bir araya getiriyor.
Gelecekler arasında…
Amerika’dan kısa adıyla AP olarak bilinen Associated Pres, İngiltere’den Reuters, Fransa’dan Ajans Franz Press, Rusya’dan Itar-Tass, Almanya’dan DPA, Çin’den Xinhua, İtalya’dan Apcom ve Ansa, Mısır’dan Ortadoğu, İran’dan İran Haber Ajansı gibi dünya çapında tanınan ve faaliyet gösteren haber ajansları var.
Türkiye’den Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Cihan Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı da katılacaklar arasında.
Ayrıca…
Yaygın ve yerel medyadan da çok sayıda isim gelecek.
Bursa’daki bu çok geniş kapsamlı Uluslararası Medya Buluşması kapsamında “Kalkınma ve Korumacılık İkileminde Çevre ve Turizm” ana başlığı altında 4 ayrı oturum da var.
Buna göre…
17 Mart günü Tayyare Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’in açılış konuşmaları sonrası yapılacak 4 ayrı oturuma Devlet Bakanı Egemen Bağış, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Levan Varshalomidze, KKTC Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Turizm ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Tayvan Çevre Bakanı Dr. Shu-hung Shen konuşmacı olarak katılacaklar.
Altepe’nin yanı sıra Kryna Belediye Başkanı Sümer Aygın, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş sunumlar yapacaklar.
İkinci gün de Cumalıkızık’tan başlamak üzere Yeşil Türbe, Kent Müzesi, Koza Han, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri, Muradiye gezisi, üçüncü gün ise İznik gezisi var.
Doç. Doğan Tılıç başkanlığındaki büyük buluşmaya çok sayıda uluslararası medya örgütü de destek veriyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sorduğumuzda heyecanını fark ettik.
“Bursa’nın tanıtımı bizim için çok önemli” diye başladı ve şunu söyledi:
“Toplantıyı çabalarımızla Bursa’ya aldırdık. Doğrusu istenirse son dönemde kentimiz gündemde olduğu için, ikna etmekte de zorlanmadık. Şimdi dünyanın bildiği bir kent haline getirmek istiyoruz. Bu tür etkinliklerin sayısı da arttıracağız.”
Heyecanla söylediği ise şu:
“Bursa bu tür organizasyonlarla dünyaya açılıyor ve gerçekten dünya kenti oluyor. Heyecanımız bundan.”