Umutlar yeniden yeşerdi… Başbakan Erdoğan Körfez’e demiryolu köprüsü yapılabileceğini söyledi

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu içerisindeki İzmit Körfezi Geçişi projesinin ilk halinde demiryolu şeritleri de vardı. Ancak, yap-işlet-devret modeliyle ihaleyi alan konsorsiyum, maliyet artışı nedeniyle demiryolunun çıkarılmasını sağladı.
Buna…
Bursa ile ilgili her konuda kendini ortaya koyan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin isyanını ilk kez bu sütunlardan kamuoyuna duyurduk.
Sonrasında çok mücadele verildi ama sonuç alınamadı.
Böylece…
Bursa-İstanbul arası hızlı tren projesi başlamadan bitti. Yine, Bursa bağlantılı olarak İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya hızlı tren projeleri çöpe gitti.
Umutların kesildiği bir ortamda, Devlet Bakanı Faruk Çelik işin takibini sürdürdü ve köprüdeki demiryolu şeritlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a açtı. Demiryolunun köprüye eklenmesinin gerekliliğini anlattı.
Başbakan Erdoğan da şu cevabı verdi:
“İhale yap-işlet-devret modeliyle yapıldığı için müteahhite maliyet yüksek geldi. Ama Türkiye gelişmesi çok iyi gidiyor. Bu ivme sürerse hemen yanına demiryolu için ikinci bir köprü yaparız.”
Ardından…
Başbakan sözde bırakmadı ve çalışmaların başlaması direktifi verdi.
Biz…
Sevindiren bu gelişmeyi İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin’le sohbetimizde öğrendik. Ona da Devlet Bakanı Faruk Çelik aktarmış.
Aradık, Bakan Çelik’le de görüştük. Onu da çok heyecanlı ve umutlu gördük.
Gelinen noktayı…
“Çok önemli bir yeniden başlangıç” olarak kabul ediyor ve bu şekilde yorumluyor.
Açıkça söylemek gerekirse biz de yeniden umutlandık.