Devlet Bakanı Çelik’ten AK Parti teşkilatına 12 Haziran için yüksek hedef: Yüzde 56-58 oy

AK Parti’nin iki önemli parti içi uygulaması var. Biri, il ve ilçe danışma meclisi toplantıları, diğeri ise her ay tekrarlanan il başkanları toplantısı.
Toplantıların en önemli özelliği, AK Parti’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tepe noktasında olduğu ve teşkilatla ilgili her şeyi bizzat izlediği yönetim yapılanmasının tabana doğrudan mesaj veriyor olması.
Nitekim…
Devlet Bakanı Faruk Çelik de bu uygulamalara katılmayı seven bir siyasetçi olarak dikkati çekiyor.
Üstelik…
Çelik toplantıların basına açık bölümünde tabana yönelik Genel Merkez yönetiminin ve hükümetin bakışını ortaya koyan genel mesajlar verirken, basına kapalı olarak yapılan ikinci bölümlerde teşkilat içi özel sorunları çekinmeden gündeme getirip tartışabilen özelliklere sahip.
Bu kapsamda…
Artık son 4 ayın içinde bulunulan 12 Haziran seçimine yönelik teşkilat motivasyonunu yükseltme amaçlı konuşmalar yapıyor.
Örneğin…
4 aydan daha kısa bir süre sonra yapılacak seçimler için AK Parti teşkilatına doğrudan hedef gösteriyor. Hem de, çok yüksek bir hedef koyuyor:
“Bu seçim AK Parti ile diğer partiler arasında geçecek. Türkiye istikrarı ve istikbalini oylayacak. Bize düşen el birliğiyle çok çalışıp yüzde 56-58 oy oranını düşürmemek.”
12 Haziran’da iki partili bir Meclis olabileceğini de söyleyen Çelik, muhalefet partilerine tek tek yüklenirken ağırlığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na veriyor:
“Konuşmalarında ‘Ben söz veriyorum, benim adım Kemal, düşün peşime’ diyor. İki anahtar vaat edilen günlerdeki gibi konuşuyor. Zaten iki anahtarın dağıtıldığı dönemde kendisi de genel müdürdü.”
Yine…
Kılıçdaroğlu için “taklitçi” ve “çakma” tanımlamaları yapan Çelik, içki tartışmalarını “uluslaarası alanda Türkiye’yi sıkıntıya düşürmek için çıkarılmış iftira” olarak yorumluyor.