Demokrat Parti Kamuran Yılanlı’ya İl Başkanlığı önerdi

Siyaset yapanlar için önemli olan bazı değerler var. Örneğin, Kamuran Yılanlı yıllardır Bursa siyasetinde hep etkili oldu, her dönem parti tabanından saygı gördü.
Bunda…
Ailesinin geçmişte Demokrat Parti/Adalet Partisi çizgisindeki siyasi hizmetleri kadar, kendisinin sergilediği siyaset yöntemi de etkiliydi.
Zaten…
O nedenle taraf olduğu parti içi mücadelelerde bile karı tarafta kalanların saygısını hiç yitirmedi. Siyaset üreten yanıyla, özellikle DYP döneminde görev aldığı İl Yönetim Kurulları’nın da en etkili isimlerinden biri oldu.
Yanı sıra…
Uzun yıllar Türkiye’yi diplomatik görevlerde temsil etmiş olması Yılanlı’nın özelliklerinden biriydi.
Ayrıca…
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı olarak bir döneme damgasını vurdu. Halen de Marmarabirlik’te yönetim dışı olmasına karşın etkinliğini sürdürüyor.
Nitekim…
Abdullah Biçen’in Üstün Tunalıgil’e karşı kazandığı son DP Bursa İl Kongresi öncesi parti tabanından gelen “Aday ol, çevrende birleşelim” çağrısından mutluluk duydu ama “Ben Marmarabirlik’e yoğunlaştım, şu anda siyaseti değil Marmarabirlik’i düşünüyorum” deyip kabul etmedi.
Şimdi…
DP’de yeni bir dönem var. Namık Kemal Zeybek’in genel başkan seçildiği geçen haftaki kurultay sonrası DP Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen doğru bir kararla istifasını verdi. Çünkü, kurultayda yalnızca Hüsamettin Cindoruk’a destek vermiş, Biçen’in üst kurullar için Bursa adına yaptığı önerileri de Zeybek dikkate almamıştı.
Sonuçta…
Yeni bir DP Bursa İl Başkanı arayan DP’nin yeni Genel Merkez yönetimi, Kamuran Yılanlı’nın kapısını çaldı ve İl Başkanlığı önerdi.