CHP’de sertleşen mücadele Gençlik Kolları’na sıçradı, İl Gençlik Kolları Başkanı Sezgin Tıkıl görevden alınıyor

CHP’deki mücadele dün Gençlik Kolları’na sıçradı. Hedefte de, cumartesi günü İl Başkanı Gürhan Akdoğan’a destek açıklayan İl Gençlik Kolları Başkanı Sezgin Tıkıl vardı.
Tıkıl’a karşı dün bize üç açıklama ulaştı. İlki Mudanya İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mustafa İlker Arslan’dan geldi. Bunu, 11 İlçe Gençlik Kolu adına yapıldığı belirtilen “gerçek CHP gençliği” açıklaması izledi. Üçüncüsü Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı Kenan Daştan imzalıydı.
“Gençlik görev başında” başlıklı 3 açıklama da birkaç küçük değişiklik dışında aynıydı. Tıkıl’a karşı çıkılan ve “Genel Merkez’in yanındayız” denilen açıklamaların üslubunun sertleştiği de dikkat çekiyordu.
Kulislerde ise…
Mudanya, Osmangazi, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve İnegöl’deki İlçe Gençlik Kolu başkanlarının, Yıldırım ve Gemlik’te ise Gençlik Kolu örgütlerinin ortak harekete katıldıkları konuşuluyor.
Bu arada…
CHP MYK’nın dün yapılan toplantısında, bugün yapılacak Gençlik Kolları MYK toplantısında Bursa İl Gençlik Kolu Başkanı Sezgin Tıkıl’ın görevden alınması için karar alındı.
Böylece…

Parti için çalışıp üreten gençlere haksızlıklar yapan CHP Genel Merkezi’nin hatalarına bir yenisi eklenmiş oluyor. Bu sonuca, Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli’nin etkisiyle gelindiği dedikodusu da çok yaygın.
Aslında…
CHP’nin yeni döneminde sorunlardan biri de bu. Nedense Bursa’da Akdoğan yönetimi ve kadrolarına yönelik her girişimin içinde Sena Kaleli adı geçiyor. Bu bir paranoya mı, haksızlık mı, yoksa parti içi mücadelelere taraf olamnın getirdiği bir sonuç mu bilinmez ama CHP’deki her konunun dönüp dolaşıp CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatı taşıyan Kaleli’ye bağlanması çok ilginç bir durum.