HAS Parti kuruluş sürecini tamamladı, İl Başkanı Mesten 50 kişilik İl Yönetim Kurulu’nu hemen hemen belirledi

Aslında… Yola çıkarken teşkilatlanma açısından çok şanslı bir konumdaydı. Çünkü, teşkilatların ana yapısı Saadet Partisi yönetimlerinden ayrılanlardan oluşacaktı.
Buna…
Siyasette alternatif arayanların ilgisi de eklenince Numan Kurtulmuş liderliğindeki Halkın Sesi Partisi daha kurulmadan teşkilatlarını belirlemiş olmanın rahatlığını yaşadı.
Bu süreçte…
Her yerde aynı anda ve çok hızlı şekilde teşkilatlanmak yerine, kurucuların delege olacağı bir yapıyla ilk kurultayın yapılması benimsendi.
O nedenle…
Kurultay için yetecek sayıda teşkilat ve kurucu ile HAS Parti ilk kurultayını geride bıraktığımız pazar günü Ankara’da yaptı.
Şimdi sırada teşkilatlanılan il ve ilçelerde yönetim kurullarının oluşturulması, teşkilatlanılmayan il ve ilçelerde de hemen teşkilatların oluşturulması var.
Nitekim…
HAS Parti Bursa İl Başkanı Osman Mesten, beraberinde İl kurucularından Hakan Ataç, İsmet Okur, Necati Polat ve Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih ile birlikte ziyaretimize geldiğinde şunu söyledi:
“Aslında partimizin 41 ilde kurulması hedeflenmişti. Ama ilgi nedeniyle 55 ilde teşkilatlandık. Bursa olarak teşkilat kuran iki büyük ilden biriyiz. Daha İstanbul, Ankara ve İzmir kurulmadı ama büyük illerden Bursa ve Konya kuruldu.”
Bu durumda…
Doğal olarak gözler yeni bir partinin ilk il yönetim kuruluna çevriliyor.
Mesten oluşturulacak kurullarla ilgili şu bilgiyi verdi:
“25 asıl, 25 yedekten 50 kişilik İl Yönetim Kurulu oluşturacağız. Toplantılarımızı asıl ve yedek olarak 50 kişiyle yapacağız. O nedenle biz yönetimi 50 kişi kabul ediyoruz. Ayrıca 5 asıl ve 5 yedekten oluşan 10 kişilik İl Disiplin Kurulu ile 15 kişilik İl Danışma Meclisi olacak.”
Yönetim için de şu bilgileri verdi:
“Elimizde çok geniş bir isim havuzu var. Tek tek görüşerek listeleri oluşturmaya özen gösteriyoruz. Bu konuda da hayli yol aldık. Hatta listenin büyük bölümünün hazır olduğunu, önümüzdeki hafta tamamını açıklayabileceğimizi söyleyebilirim.”
Liste için ilk ipucunu verdi:
“İlk olarak. 16 kurucumuzun tamamının İl Yönetim Kurulu’nda yer alacağını söyleyebilirim.”
Bu durumda…
Osman Mesten ile birlikte HAS Parti’nin Bursa kurucuları olan Abdil Akgün, Ali Sarı, Cabir Sökücü, Cahit Çolak, Ekrem Albayrak, Hakan Ataç, Hayrullah Kartal, İbrahim Demirtaş, İsmail Küçük, İsmet Okur, Mehmet Karakoyun, Murat Eryağan, Necati Polat, Ramazan Albay, Ümit Genç yeni oluşacak yönetimde yer alacaklar.
Sonrasında…
Asıl ve yedek olarak 50 kişilik listede yer alacak bazı isimler ise şunlar:
Metin Avcı, Cihan Aktaş, İlyas Ermiş, Muhammed Karaman, Murat Korkmaz, Bülent Başarır, Uğur Zengin.
Bu isimlerden…
Metin Avcı siyasette Anavatan kökenli. Gökyıldız Tekstil’in sahibi Cihan Aktaş sanayicileri, Memur-Sen’in eski başkanı İlyas Ermiş kamu çalışanlarını temsil ediyor.
Listede…
Karate Milli Takımı Antrenörü Murat Korkmaz da dikkat çekiyor. Mesten, başka sürpriz isimler de olduğunu, onları da önümüzdeki hafta yönetimin tümüyle birlikte açıklayacaklarını söyledi.