Cindoruk’tan gündem turu: Ovaazatlı’da kepçeyle kazandılar, seçime bir de Wikileaks Partisi girecek

Doğrusu istenirse… Dün bu sayfalarda DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un İstabul’dan Ankara’ya geçerken Bursa’ya uğrayıp basın toplantısı yapacak olmasını anlayamadığımızı vurgulamıştık.
Yalnızca…
Ovaazatlı’da DP’nin seçimi kaybetmesinden dolayı çok üzülen DP Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen’i teselli etmek için geleceğine dair söylentiler vardı.
Gidip toplantıyı izledik.
Gördük ki…
Cindoruk öncelikle Ovaazatlı seçimi nedeniyle partisinde yaşanan moral bozukluğunu teselli etmek istiyor.
Doğrusu istenirse…
Kaybedilen seçim nedeniyle bir genel başkanının bir il başkanını teselli etmesine de ilk kez tanık olduk. Ziyaret, Biçen ve yönetimi açısından bu nedenle çok önemli.
Nitekim…
Basın toplantısına Ovaazatlı’daki seçim koşullarını anlatarak başladı.
“Devlete karşı seçim zordur” dedi. “Hükümet oraya kepçe gönderdi, seçimi de kepçeyle kazandı” dedi. Vaadlerin insanları etkilediğini, baskılar yapıldığını söyledi.
Hatta…
Muhalefet partileri açısından sahadaki tüm olumsuz koşullara karşın alınan sonucu değerlendirirken, “DP’nin üçüncü parti olması hızlı bir tırmanışta olduğunu gösterir” diyerek teselli bile buldu.
Başbakan’ın Ovaazatlı seçimiyle ilgili açıklama yapmasını eleştirirken, “Kars’ta da seçimi biz kazandık ama böyle şamata yapmadık. Başbakan bile, yüzde 80 hayır oyu çıkan Ovaazatlı’yı kazandıklarını ve hayırları evete çevirdiklerini söylüyor” dedi.
Siyasette hiciv ustası olarak bilinen DP lideri Cindoruk, bugün DP Bursa İl Başkanlığı’nda yaptığı toplantıda da bu yeteneğini sık sık sergiledi. Bunun yanında, ülke gündemine ilişkin çok önemli tespitler de yaptı.
İşte…
Cindoruk’un basın toplantısından cümleler:
• Anarşi ve terör sokaklara ve üniversitelere taştı.
• Üniversiteler bilimle, öğrencilerinin başarılarıyla değil atılan yumurta ve taşlarla anılıyorlar. Ben bu filmi daha önce seyrettim. Aynı senaryo yeniden yazılıyor.
Anayasa’ya göre seçim takvimi işlemeye başlayınca İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanları istifa ediyorlar. Öneriyorum, bu 3 bakan bir ay önceden istifa etsinler, yerlerine gerçek bağımsızlar gelsin. O zaman ortaya barış ve huzur çıkabilir.
• Yıl sonuna kadar yapılacak 40 il kongremiz var. Kongreleri geziyorum. Halkın ilgi duyduğunu, söylediklerimizi algıladığını görüyorum.
• Sokakta biber gazı sıkanlar, Anayasa Mahkemesi’ne de biber gazı sıktılar
• Temsilde adalet sağlanmalı.
• Ortaya bir Wikileaks çıktı. Aldığımız bilgilere göre Türk siyaseti açısından daha çok önemli belgeler açıklanacak.
• Seçime bir de Wikileaks Partisi katılacak.
• Kaos ortamında seçim.
• Halk siyaseti ve siyasi liderlerin konuşmalarını izlemiyor. Siyasetten soğukluk iyi haber değil.
• Yumurtalar üniversitelilere yakışmadı. Fikirlerinizi söyleyip tartışın, dernekler kurun ama üniversiteleri anarşi merkezi haline getirmeyin.
• Polisle düşünceyi önleyemezsiniz.
• Gerektiğinde genel başkan bulunur. Beni bile buldular. Ama biz Sayın Demirel’i sakınıyoruz. O bir bilen olarak kalmalı.
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk yarın da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Ankara’da Güniz Sokak’taki evinde ziyaret edecek.