Bursa zeytinciliği için önemli gün… Marmarabirlik ve Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliği anlaşması imzalıyor

Tarımsal alanda çok önemli kuruluşlar var. Daha doğrusu, çiftçinin hem ürününü yetiştirmesi, hem de yetiştirdiği ürünü pazarlayabilmesinde çok ciddi rolü bulunan tarımsal kuruluşlar var.
Örneğin…
Genel Müdürlük olarak merkezi Bursa’da bulunan Marmarabirlik bunlardan biri. Yöresel bir tarım örgütlenmesi olsa bile, Marmarabirlik zeytin üreticisine yönelik çok önemli bir kuruluş.
Bununla birlikte…
Türkiye’nin her yanındaki her türlü tarımsal üretimi ve çiftçi ihtiyacını karşılamak üzere oluşturulan Tarım Kredi Kooperatifleri var. Çiftçiye kredi sağlamaktan, tarladaki ürünün daha iyi yetişebilmesi için ilaç ve gübre teminine kadar Tarım Kredi Kooperatifleri geniş bir alanda hizmet veriyor.
Üstelik…
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak da gençlik dönemi Bursa’da geçen bir dönem de siyasete giren Bedrettin Yıldırım görev yapıyor.
İşte…
Türkiye’nin en büyük zeytin üreticisi ve pazarlamacısı konumundaki Marmarabirlik ile tarımsal alanın en büyük ilaç ve gübre tedarikçisi olarak Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliğine gidiyor.
Bu da…
Yarın saat 13.30’da İzmir Yolu üzerinde Başköy yakınlarındaki Marmarabirlik Genel Müdürlüğü’nde imzalanacak protokolle gerçekleşecek.
Protokole…
Marmarabirlik adına Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa imza koyarken, Tarım Kredi Kooperatifleri adına da Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım imzalayacak.
Böylece…
Başta Gemlik tipi sofralık zeytin olmak üzere, Bursa bölgesindeki zeytinlerin yetiştirilmesinden daha çok verim alınmasına kadar çok geniş bir alanda yepyeni bir güç doğacak.