Ya bir gün size de lazım olursa… Türkiye Partisi-Kızılay işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi

Canlı yaşamı için kan çok önemli. Gelin görün ki, herkesin bilincinde olmasına karşın kan bağışı konusunda insanlarımız çok istekli değiller ve pek çoğumuz kendi sıkışmadıkça kan aramanın ne olduğunu bilmiyor.
Çünkü…
Bursa gibi büyük bir kentte yeterli düzenli kan bağışçısı olmadığı için Kızılay’ın kan stokları yetersiz kalıyor.
Bu nedenle…
Kızılay sürekli kan bağışı kampanyaları düzenliyor, kan vermeyi teşvik edici uygulamalara yöneliyor.
Geçmiş yıllarda büyük fabrikalarda kan verme istasyonları kurulur ve işyeri düzeyinde kan bağışı kampanyaları düzenlenirdi. Bu kampanyalar yine devam ediyor.
Yanı sıra…
Kızılay’ın kan bağışı tırı Bursa’nın yaya sirkülasyonu fazla olan yerlerinde kan bağışının önemini anlatan aktiviteler düzenliyor. O anda kan vermek isteyenler de tır içindeki gezici istasyonda bağışlarını yapabiliyorlar.
Bununla birlikte…
Kan bağışı kampanyası siyasi parti teşkilatlarında da benimsendi.
Aslında…
Topluma örnek olması sorumluluğu da bulunan siyasi partiler düzenledikleri kan bağışı kampanyalarıyla hem teşkilatlarını yönlendirmiş oluyorlar, hem de sorumlu oldukları topluma güzel mesajlar veriyorlar.
İşte…
Bu kapsamda Türkiye Partisi İl Başkanlığı da kan bağışı için kampanya düzenleyen siyasi partiler arasına katıldı. Kızılay’la birlikte düzenlenen kampanya gereği, bu akşam saat 17.00’de TP’nin, Çekirge Caddesi üzerinde ve Kültürpark Yaycılar Kapısı karşısında bulunan İl Başkanlığı’na Kızılay tarafından kan alma üniteleri kurulacak. Parti teşkilatları da gelip burada kan bağışı yapacaklar.
Kampanyayı…
“Ya bir gün size de lazım olursa” sloganıyla teşkilatlarına duyuran TP İl Başkanı İlyas Kara bu akşamki kampanyadan umutlu. “Bizim düzenlediğimiz birkaç saatlik bir kan bağışı kampanyası değil, kan bağışı maratonu” diyen Kara, ilk kan bağışını da kendisi yapacak.