Öğretmenlere Bursa Senfoni’den Öğretmenler Günü armağanı

24 Kasım’ın ayrı bir anlamı var… Bu anlam, hepimizi yetiştiren ve her şeyimizi borçlu olduğumuz öğretmenlerimize, Öğretmenler Günü olarak armağan edilmiş olmasından kaynaklanıyor.
Her yıl olduğu gibi yarın da Öğretmenler Günü nedeniyle değişik ortamlarda çeşitli kutlamalar yapılacak. Bu kutlamalardaki konuşmalarda, ekonomik ve sosyal anlamda katkı yapamamakla birlikte öğretmenlerin gönülleri alınmaya çalışılacak. Armağanlar verilecek.
İşte…
Bu özel gün nedeniyle öğretmenler için bir küçük armağan da Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası hazırladı.
O küçük armağanı BBDSO Keman Sanatçısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Umut Çanakçı’nın gönderdiği elektronik postadan öğrendik.
Çanakçı iletisine Ceyhun Atuf Kansu’nun şiiriyle başlamış:
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum / Bütün çiçekleri getirin buraya, / Öğrencilerimi getirin, getirin buraya, / Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer / Bütün köy çocuklarını getirin buraya, / Son bir ders vereceğim onlara, / Son şarkımı söyleyeceğim, / Getirin getirin… / ve sonra öleceğim.
Ardından…
Bursa Senfoni’nin bu perşembe akşamıyla ilgili öğretmenlere armağanını şu sözlerle açıklıyor:
“Bizler de bu perşembe Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası olarak şiirde anlatıldığı gibi fedakâr, aydınlık geleceğimizin öncüleri öğretmenlerimize bu mutlu günlerinde çok renkli bir program armağan edeceğiz.”
Doğal olarak…
Orkestra’nın verebileceği ödül konser oluyor.
Nitekim…
Bursa Bölge Devlet Sonfoni Orkestrası bu perşembe akşamı vereceği konseri öğretmenlere armağan ederken, ülkemizin çok sevilen orkestra şeflerinden Ender Sakpınar’ın yöneteceği konserin konuk solisti dünyaca ünlü kemancı Gilles Apap olacak.
A. Haçaturyan’ın birbirinden güzel eserleri dinleneceği konserin ilk yarısında Gilles Apap tarafından A.Haçaturyan’ın Keman Konçertosu seslendirilecek. İkinci yarıda ise BBDSO tarafından yine A.Haçaturyan’ın en sevilen Bale Süitleri seslendirilecek.
25 Kasım 2010 Perşembe akşamı saat 20.00’de Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserin biletleri hafta içi mesai saatlerinde BBDSO’nun Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu binasındaki gişesinden, konser günü ise saat 16.00’dan sonra konser salonu girişinden temin edilebilir.