Mustafakemalpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin büyük başarısı… AB Bilgi Yarışması’nda Bursa birincisi oldular

Bursa Haber gazetesindeki yazısının girişinde “Bir topluma bir şeyleri öğretmek, anlatmak istiyorsanız, önceliği çocuklara vermeniz gerekiyor. Çünkü geleceğin mirasçısı çocuklar, kendileri öğrendikleri gibi ailelerine de bu konu ile ilgili yaptırım uygulayabilir” diyor meslektaşımız Cansel Oruç.

Sonra da…
Bursa medyasının dikkatinden kaçan bir bilgi yarışmasının bilgilerini aktarıyor.

Cansel’in yazısından öğrendiğimize göre, Avrupa Birliği’nin lise öğrencilerine tanıtılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri Ağı işbirliğiyle Türkiye genelinde AB Bilgi Yarışması düzenlenmiş.

Bu yarışmanın Bursa ayağı 26 Kasım Cuma günü BTSO Eğitim Vadisi Spor Salonu’nda yapılmış. 15 ilçeden seçilen okulların 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasındaki yarışma büyük bir çekişmeye sahne olmuş.
Yarışmaya okullar 3’er kişilik ekipleriyle katılmışlar.

Sonunda…
Serhat Kaygusuz, Bahadır Gazi, Emre Çeven’den oluşan ekibiyle Mustafakemalpaşa Endüstri Meslek Lisesi birinci olmuş. Birinci ekibin yedek yarışmacısı Furkan Aytay, yarışmaya hazırlayan rehber öğretmeni ise Ebru Solukoğlu’ymuş.

Yarışmada…
Özel Emine Örnek Anadolu Lisesi ikinciliği, İnegöl Özel Altınnesil Anadolu Lisesi de üçüncülü elde etmiş.
Yarışmanın haberini Haber gazetesindeki köşesinden duyuran Cansel Oruç ayrıca, aralık ayında 18 il birincisi okulun katılımıyla Ankara’da yapılacak Türkiye Finali’nde birinci olacak okulun Şubat 2011’de Belçika ve Macaristan’a gideceğini, ayrıca dizüstü bilgisayar başta olmak üzere çeşitli ödüller kazanacağını da ekliyor.

Gördüğümüz kadarıyla…
Bilgi yarışmasından çıkan iki mesaj var.

Birincisi…
Cansel Oruç’un da vurguladığı gibi, gelecek nesillere, biraz da içinde yaşayacakları düşünüldüğü için Avrupa Birliği’ni öğretmek üzere lise düzeyinde bir çalışma yapılıyor. Bunun için de daha hızlı öğrenme getiren bilgi yarışması düzenlenmiş.

İkincisi…
Eskiden bu tür yarışmalar olduğunda, genel lise kapsamında eğitim veren kent merkezindeki okullar ile özel okullar öne çıkardı.

Oysa…
Bu bilgi yarışmasını Mustafakemalpaşa Endüstri Meslek Lisesi ekibinin kazanması, hem de Anadolu Lisesi özelliğindeki özel okullar arasından birinciliği alması çok önemli.

Kazanan ekibi biz de kutluyoruz.